A Maliból érkező migránsokat mostantól közvetlenül vissza is küldheti az EU

2016. december 12. 20:53
Az Európai Unió megállapodást kötött Malival a jogosulatlan menedékkérők visszaküldéséről, ez az első ilyen egyezmény az EU és egy afrikai ország között.

Az egyezség értelmében az unió fejlesztési támogatásokat fog nyújtani az afrikai országnak, segít a munkahelyteremtésben, valamint a határvédelem és a biztonsági erők megerősítésében. A mali hatóságok cserébe fokozzák az embercsempész-hálózatok elleni fellépésüket, és visszafogadják a menekültstátusra nem jogosult bevándorlókat.

A szerződést Bert Koenders holland külügyminiszter írta alá az Európai Unió nevében Bamakóban, szerinte egyedül az ilyen típusú együttműködés útján kezelhetők a migráció kiváltó okai, és meg kell megelőzni, hogy az Európába utazó mali állampolgárok áldozatául essenek a tengeri átkelésnek, vagy hogy az embercsempészeik karjaiba kerüljenek.

Az Európai Unió ehhez hasonló egyezményt szeretne kötni Nigerrel, Nigériával, Szenegállal és Etiópiával is. A bírálók szerint viszont ezzel csak kiszerveznék a problémákat. A tavalyi évben az illegális úton Európába érkezők túlnyomó többsége szíriai és iraki állampolgár volt, az uniós vezetőket azonban egyre inkább aggasztja a világ legszegényebb kontinensének számító Afrikából meginduló migrációs hullám lehetősége. (MTI)

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A bírálók szerint viszont ezzel csak kiszerveznék a problémákat."

Mit csinál a kicsoda a micsodával??
Mi köze van Európának a Maliban és a többi fekete afrikai országban történtekhez??

Nem ertem miert kell ehhez kulon egyezmeny? Eleve hogy jon egy orszag (barmelyik orszag!) ahhoz, hogy a belepest megtagadja a sajat allampolgaratol?
Ennek kene emberi jognak lenni, hat a sajat orszagomba nem logikus hogy barmikor belephessek?

Nevezzuk a neven: vedelmi penz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés