Sikerül-e kitoloncolni?

2016. december 16. 10:43
Ha nem toloncoljuk ki (vagy nem tudjuk kitoloncolni) az elutasított vagy bűncselekményeket elkövető menedékkérőket, az nem más, mint egy meghívás a világ felé.

„Meg tudjuk csinálni? Az a 34 kitoloncolt afgán, akit most együtt sirat a politika és a publicisztika, holott harmaduk bűnelkövető volt, még nem elég bizonyíték arra, hogy sikerülne. A menekültek származási országukba történő visszaszállítása még mindig nehezen megy a hivataloknak, tartományi kormányoknak és sok polgárnak is – még úgy is, hogy az egyébként szintén aggályokkal küszködő bíróságok megállapították az esetről, hogy jogos. Ha azonban nem toloncoljuk ki (vagy nem tudjuk kitoloncolni) az elutasított vagy bűncselekményeket elkövető menedékkérőket, az nem más, mint egy meghívás a világ felé.

Az afganisztáni és a többi háborús terület biztonsági helyzete kétségtelenül »problémás«. Ha már ez is elég ahhoz, hogy mostantól senkit se küldjünk vissza, mégis hogyan fogjuk elmagyarázni az ott sínylődő millióknak, hogy lehetőleg maradjanak ott, ahol vannak? A német menekültügyi rendszernek a gyakorlatban is világos jelzéseket kell adnia: ha a követelményeknek megfelel az illető, egy gyors eljárást követően megkapja a menekültstátuszt, ha azonban nem, következetesen és legalább ilyen gyorsan ki lesz toloncolva.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orbán másfél éve ezt mondja , kiáltja a süket nyugati liberálisoknak...

Voltak idő, a legsötétebbek, amikor a németek még emberek millióinak iparszerű "végső megoldását" is meg tudták oldani. Sajnos. És sajnos senki nem állította meg őket. A mostani szövetségeseik sem. Meg az akkoriak sem.

Mostanra viszont annyira elillant belőlük minden képesség és szándék a saját maguk megvédésére, ami az impotencia (vagy az aljas önmegsemmisítési vágy?) minősített esete. És ezzel az egész kontinens végveszélybe sodorják.

Mint azokban a régi időkben. A legsötétebbekben.

"Az afgán kiskorút aki "

aki az elmúlt 3-4 év óta is örökifjú 17 éves kiskorú a mostmár nemgörög hanem precíz német adminisztráció szerint ...

Meg aztán nincs őket hova visszatoloncolni. Na nem azért, mert szülőhelyük már nincs, hanem azért, mert polgár- meg egyéb háborúk ide vagy oda, az afgán nők továbbra is nagyon termékenyek. Ha egy afgán néhány évig külföldön van, helyét betölti a felnövekvő nemzedék. A megoldás az, hogy be sem kell őket engedni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés