Nincs mit megvétózni

2016. december 16. 7:07

Kuthi Áron
Magyar Nemzet
Hiába dönt bármit a tanács, Magyarországra és Szlovákiára tekintettel meg kell várni az Európai Bíróság hamarosan várható döntését. Időt kaptunk, pihenjünk egy kicsit a sok harc között.

„Ami a harcot illeti, az most nem nagyon kell, mert a balkáni migrációs útvonalra már nagyon figyel Brüsszel, és a külső határ védelme – egyébként a magyar kormány jogos örömére – szintén prioritást élvez. Most annak kellene inkább örülni, hogy az ezerszer elátkozott kvótát nem is emlegetik a végkövetkeztetésben, és általában annak, hogy az uniós országok többségétől gyökeresen eltérő menekültügyi álláspontunk nem kapott újabb kardlapozást. Az egy dolog, hogy a V4-ek által kidolgozott, Szlovákia által becsülettel végigvitt »rugalmas szolidaritás« úgy ahogy van, temethető, de legalább nem indul meg felsőbb parancsra az azonnali és tömeges menekültáthelyezés. A dokumentumban annyi szerepel, hogy az áthelyezést, főként a kísérő nélküli kiskorúak elhelyezését fel kell gyorsítani. Ám a menekültprobléma egészét tekintve ez még mindig kevés, mert az elvekben már nagyjából mindenki egyetért, a részletekben, fogalmakban, menekültügyi procedúrákban, jogi területen van nézeteltérés. Ami persze jellegénél fogva lassítja a folyamatot, Orbánék tehát hátra is dőlhetnek. Egy tegnap Brüsszelben született lábjegyzet is segít ebben. Ez ugyanis arról szól, hogy hiába dönt bármit a tanács, Magyarországra és Szlovákiára tekintettel meg kell várni az Európai Bíróság hamarosan várható döntését. Időt kaptunk, pihenjünk egy kicsit a sok harc között.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

" a döntéshozatalban részt vesz liberális konzervatív zöld, balos, jobbos, radikális"

Ha egy hordo borba egy kanal szennyvizet ontesz szennyviz lesz, mig ha egy hordo szennyvizbe ontesz egy kanal bort, az is szennyviz lesz.
Na igy vegyen reszt barmiben a liberalis.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés