Zeman: A muszlim kultúra „nehezen egyeztethető össze” a cseh kultúrával

2016. december 26. 16:22
Elutasította hétfőn a migránsok önkéntes csehországi befogadását Milos Zeman cseh államfő, aki úgy vélte, hogy a befogadással hátország képződne a terrortámadások számára. Mindeközben hétfőn csupán fél nap alatt 150 migráns akart Magyarország területére lépni a déli határokon át.

A németországi, belgiumi és franciaországi támadások után egyértelmű, hogy a nemzetközi terrorizmus az elmúlt év egyik meghatározó jelensége - mondta Milos Zeman. A cseh államfő kifejtette: „ma már szinte senki sem kérdőjelezi meg a migrációs hullám és a terrorizmus közötti összefüggéseket”. Zeman hivatalba lépése (2013) után közölte: eláll a cseh államfők hagyományos újévi beszédeitől, s helyettük karácsony második napján intéz üzenetet az ország lakosságához.  

A cseh elnöknek meggyőződése, hogy a migránsoknak alapvetően származási országukban kellene segítséget nyújtani, segíteni kellene Olaszországot és Görögországot is, amelyek területén keresztül a migránsok Európába érkeznek.  

A muszlim kultúra „nehezen egyeztethető össze” a cseh kultúrával, s a muszlimok befogadása cseh területre hátországot teremthetne az esetleges terrortámadások számára - mondta. „Ilyen megfontolásból ellenzem, hogy jó lenne a következő két évben mintegy 6200 menekültet befogadni Csehországba úgynevezett önkéntes alapon, és hogy erre a célra mintegy 600 millió koronát költsünk” - szögezte le Zeman.

Csehországban a lakosság 35 százaléka tartja magát hívőek, míg a rendszeres templomlátogatók aránya nyolc százalék - derült ki abból az országos felmérésből, amelynek eredményét hétfőn hozták nyilvánosságra Prágában.

A cseh kormány, egyetértésben a visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) további országaival, elutasítja a migránsok befogadását kötelező kvóták alapján, ugyanakkor a Bohuslav Sobotka vezette koalíciós kormány úgy döntött, hogy önkéntes alapon befogad néhány ezer menekültet.  

Milos Zeman élesen bírálta az Európai Bizottságot, amely szerinte bürokratikus, nehézkes testület, s amely egyebek között Európa külső határainak a megvédésére is képtelen.

Mindeközben csak hétfőn mintegy 150 migráns próbált bejutni Magyarországra – csupán fél nap leforgása alatt. A rendőrség honlapján olvasható közlemények szerint a karácsonyi hétvégén is százas nagyságrendben jöttek, hétfőn pedig a rendőrök és katonák 71 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan belépjen az országba. 83 embert feltartóztattak és átkísértek az ideiglenes biztonsági határzáron.

A július 5-én hatályba lépett új szabályok szerint azokat a migránsokat, akiket a szerb vagy a horvát határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül feltartóztatnak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé. Azok ellen, akik esetében bizonyítható, hogy átlépték vagy megrongálták a határzárat, illetve embercsempészettel gyanúsíthatók, továbbra is büntetőeljárás, a román és ukrán határszakaszon elfogottak esetében idegenrendészeti eljárás indul.

(MTI)

 

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A korrupció sem egyeztethető össze az európai normákkal.

Az ázsiaiak Magyarországot megint lerántották a sárba, mint a tatárjárás idején. Csak sokkal tovább maradtak itt, mint Batu kán emberei. És a pusztításuk is nagyobb.
Persze nem történhetett volna mindez a korrupt, potyaleső magyar politikai osztály lelkes támogatása nélkül.

GYEREHAZAFIATALVÁRAZEGYMILLIÓÚJMUNKAHELY
GYEREHAZAFIATALVÁRAZEGYMILLIÓÚJMUNKAHELY
GYEREHAZAFIATALVÁRAZEGYMILLIÓÚJMUNKAHELY
GYEREHAZAFIATALVÁRAZEGYMILLIÓÚJMUNKAHELY
GYEREHAZAFIATALVÁRAZEGYMILLIÓÚJMUNKAHELY
GYEREHAZAFIATALVÁRAZEGYMILLIÓÚJMUNKAHELY
GYEREHAZAFIATALVÁRAZEGYMILLIÓÚJMUNKAHELY!

Nem egyszerű bevándorlás történne, hanem hódítás. Már kisebb beszivárgás is rombolja kulturális-életmódbeli 'immunrendszerünket'. A 'keresztény' kultúrájú népeket gyilkos kereszteseknek tekintik.
http://www.foxnews.com/opinion..
school-lesson-says-christians-are-treating-muslims-harshly.html

Ráadásul Kínában sem nagyobb a népszaporulat, mint az EU-ban. Bevándorlási 'invázió' onnan kevésbé fenyeget. A gazdasági más kérdés.

Hajrá, Európa!

Aztán milyen felmérés alapján ökörködsz itt megint?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés