Egyre több török menekül Németországba, Erdoğan hírszerzése megy utánuk

2017. január 5. 10:27
Jó ötezer török állampolgár adott be menedékkérelmet a német hatóságokhoz tavaly, ami több mint duplája az eddigieknek. A kurdok aránya a nyári törökországi puccskísérletet követően nagyot csökkent a menedékkérők között.

Több mint ötezer török állampolgár adott be menedékkérelmet a német hatóságoknak tavaly, derült ki a német kormány válaszából, amit a baloldali populista Linkspartei egy írásbeli kérdésére adott, írja a német jobboldali Junge Freiheit hetilap.

Tavaly január 1-je és november 30-a között összesen 5166 török állampolgár adott be menedékkérelmet, ami a 2015-ös 1767-hez, vagy a 2014-es 1806-hoz képest elég nagy növekedés. A Junge Freiheit felhívja a figyelmet, hogy a kurdok aránya csökkent: míg júniusban még a Németországban menedéket kérő török állampolgárok 93 százaléka kurd volt, addig november végére ez az arány már csak 58,7 százalékos volt.

A német kormány hozzáteszi, hogy vélhetően ezzel összefüggésben áll az is, hogy a török Millî İstihbarat Teşkilâtı (Mit) titkosszolgálat Németország területén a nyári puccskísérlet óta jóval aktívabb, mint korábban volt: „A szövetségi kormány rendelkezésére állnak olyan információk, amelyek alapján a török hírszerzés a puccskísérletet követően szélesítette és intenzívebbé tette a felderítő munkáját.”

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Németország egyáltalán nem szegény.
Az ottani zöldek is megtehetik azt, amit az itteniek, ha a politikai érdekeik, amik a néphülyítésben ki is merülnek, úgy kívánja, akkor Merkelen kívül mindenkit rasszistáznak.
Mi történt Dortmundban?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés