Nach Hause

Osztrák belügyminiszter: Igenis mozoghatnak a migránsok. Mégpedig haza!

2017. január 18. 10:18

A néppárti Wolfgang Sobotka szerint az Ausztriába érkező menedékkérők 90 százaléka nem integrálható a munkaerő-piacra, lévén többségük csak szociális juttatásokat akar igénybe venni, dolgozni annyira már nem. Szerinte nem igaz, hogy a migránsok be lennének zárva Ausztriába, igenis tudnak mozogni. Mégpedig haza, tanácsolta az osztrák belügyminiszter.

Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter megfelezné az Ausztriában benyújtható menedékkérelmek éves limitjét. A néppárti politikus szerint a bevándorlók 90 százaléka nem integrálható a munkaerő-piacra, ezáltal pedig bűncselekményeket potenciális elkövetőivé válnak. Mint mondta, 2016-ra megduplázódott a menedékkérők elleni feljelentések száma: 2014-ben még kereken 10 ezer feljelentést tettek Ausztriában bevándorlók ellen, 2016-ra ez a szám már 22 ezerre nőtt.

A belügyminiszter szerint az okok egyértelműek.

Sobotka elmondta, az Ausztriába érkező menedékkérők jelentős része igénybe vesz szociális juttatásokat, ám munkát már nem keres. A belügyminiszter ezért azt szeretné, ha évente csupán 17 ezer menedékkérőt fogadna be az ország, és legalább olyan következetesen és gyorsan hajtaná végre a kitoloncolásokat, mint most: „Nincsenek ide bezárva, igenis elindulhatnak innen egy bizonyos irányba. Mégpedig a hazájukba.” Sobotka megemlítette, a jogosulatlan menedékkérők kitoloncolásban Ausztria Európa-bajnok, és reméli, ez így is marad a jövőben is.

Ha a menedékkérők számának felső határán túl jönnének migránsok Ausztriába, a néppártiak regisztrációs és tranzitzónákat hoznának létre Ausztria határellenőrző-pontjain.

A bejegyzés trackback címe: https://migracio.mandiner.hu/trackback/27885