Nem engedték Magyarországra szökni az iraki migránsokat a román hatóságok

2017. január 25. 11:59
Tíz iraki illegális bevándorlót fogtak el a határrendészek a Bihar megyei Érmihályfalva közelében. Magyarországra akartak szökni Romániából.

A hét felnőtt és három kiskorú előzőleg menedékjogot kért a romániai hatóságoktól, majd kísérletet tett arra, hogy a román-magyar határon átjutva a Schengen-övezetbe kerüljön. A határrendészet Agerpres román nemzeti hírügynökség által szemlézett közleménye szerint a tíz iraki állampolgár korábban Romániában kért menedékjogot.

Január 23-án este 8 körül a határrendőrök mintegy 100 méterrel a román-magyar határ közelében tartóztatták fel, majd a határrendészet székhelyére kísérték a bevándorlókat, mivel nem tudták megmagyarázni, milyen célból tartózkodnak a térségben. A későbbi nyomozás során kiderült, hogy a 18 és 42 év közötti iraki állampolgárok a három gyermekkel együtt a Schengen-övezetbe szerettek volna eljutni. Határsértésre tett kísérlet miatt indult ellenük eljárás, teszi hozzá a román rendőrség közleménye. (Agerpres)

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azert ilyenkor latszik, hogy utaljuk-utaljuk egymast evszazadok ota, de meg mindig jobb az ismert utalt szomszed mint a sok koszos idegen csurhe :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés