Merkel sajnálkozik Trump rendeletén

2017. január 29. 13:50
Meggyőződése Angela Merkel német kancellárnak, hogy senkit sem lehet a terrorizmus elleni küzdelemre hivatkozva általános gyanú alá helyezni származása vagy vallása miatt, ezért sajnálattal fogadta Donald Trump bevándorlást korlátozó rendeletét. Éppen emiatt a kancellár telefonon elmagyarázta az amerikai elnöknek, miről is szól a genfi menekültügyi egyezmény.

Angela Merkel német kancellár sajnálattal fogadta, hogy Donald Trump amerikai elnök rendeletben megtiltotta több muzulmán ország állampolgárainak beutazását az Egyesült Államokba - közölte vasárnap a kancellár szóvivője.

Steffen Seibert közleménye szerint a német kormányfőnek az a meggyőződése, hogy senkit sem lehet a terrorizmus elleni küzdelemre hivatkozva „általános gyanú alá helyezni” származása vagy vallása miatt. 

Elmagyarázta Merkel a genfi egyezmény lényegét

A genfi menekültügyi egyezmény megköveteli a nemzetközi közösség tagjaitól, hogy humanitárius okok alapján fogadjanak be háborús menekülteket. Ez kötelessége valamennyi országnak, amely csatlakozott az egyezményhez. Angela Merkel kifejtette, elmagyarázta ezt a politikát az amerikai elnöknek a szombati telefonbeszélgetésükön - áll a közleményben.

A német kormány megvizsgálja, hogy az amerikai elnök rendelete milyen következményekkel jár a kettős állampolgársággal rendelkező német állampolgárok számára, és azt is áttekinti, hogy adott esetben miként képviselheti az érintettek érdekeit - tette hozzá Angela Merkel szóvivője. 

A NATO és a katonai együttműködés is szóba került

A német kancellár és az amerikai elnök közép-európai idő szerint szombaton késő délután 45 perces telefonbeszélgetést folytatott. Ez volt Angela Merkel és Donald Trump első megbeszélése. A két vezető közös közleményt adott ki a beszélgetésről, ebben hangsúlyozták, hogy a szoros német-amerikai együttműködés mindkét ország biztonságát és jólétét szolgálja, és hozzátették: mindkét félnek az a szándéka, hogy az „egyébként is kiváló bilaterális kapcsolatokat tovább mélyítsék a következő években”.

Egyetértenek abban is, hogy a NATO-nak alapvető jelentősége van a transzatlanti kapcsolatokban, és fontos szerepe van a béke és a stabilitás megőrzésében. Közös meggyőződés, hogy a szövetségnek vállalnia kell a 21. század kihívásait, a közös védelem és a kollektív biztonság pedig a katonai kapacitások fejlesztését célzó megfelelő beruházásokat igényel, valamint „méltányos hozzájárulást valamennyi szövetséges részéről”.

Júliusban jöhet Merkel-Trump találkozó is

A szombati beszélgetésről kiadott közlemény szerint Angela Merkel és Donald Trump megegyezett abban, hogy intenzívebbé teszik az együttműködést a terrorizmus és az erőszakos szélsőségesség elleni küzdelemben, valamint a közel-, és közép-keleti térség, illetve Észak-Afrika stabilizációjának terén.

Donald Trump elfogadta a német kancellár meghívását a legfejlettebb iparú államokat és a legnagyobb feltörekvő országokat, illetve az EU-t mint intézményt összefogó G20 csoport soros német elnöksége alkalmából júliusban Hamburgban rendezendő csúcstalálkozóra, és kifejezte örömét, hogy „rövidesen Washingtonban üdvözöli őt” - áll a közleményben.

(MTI)

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A menekültekkel kapcsolatos Genfi egyezmény nem népvándorlásról szól, hanem azokról akiknek az országában háború van és az életük veszélyben van. Olyan sem tartalmaz, hogy országokon keresztül vándorolva közelítik meg az általuk elképzelt célállomást.
Az egyezményben pedig a következőket is tartalmazza, amiről Merkel elfeledkezik.

»Minden menekültnek kötelezettségei vannak azzal az országgal szemben, ahol tartózkodik, különösképpen az, hogy magát az ország törvényeinek és szabályainak, valamint a közrend fenntartása érdekében hozott intézkedéseknek alávesse.«

»Az Egyezmény egyetlen rendelkezése sem zárja ki, hogy valamely Szerződő Állam háború vagy más súlyos és kivételes körülmények között egy meghatározott személlyel kapcsolatban ideiglenesen olyan intézkedéseket tegyen, amelyeket az állam biztonsága szempontjából szükségesnek tart, amíg megállapítja, hogy az adott személy ténylegesen menekült és ügyében az intézkedések fenntartására az állam biztonsága érdekében van szükség.« (...)

»A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk (…) veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.«”
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hj..

Nos ezt az egyezményt sértette meg Merkel, amikor "meghívta" a migránsokat és lehetővé vált az ellenőrizetlen beáramlás, amely elárasztotta Európát. Most pedig a felelőtlenségének a következményét a kötelező kvótákkal akarja orvosolni.
Természetesen normál körülmények között lehetőség van a terhek megosztására, de a körülmények nem normálisak és a megosztás sem történhet úgy ezt Merkel és az EU elképzeli.

Te csak ezzel foglalkozzál.

Több mint ötven jobbikos alapszervezet is tiltakozik Vona irányváltása ellen
http://pestisracok.hu/huszonot..

Először is: Ki tudja, hogy az Európába beözönlött horda tagjai közül ki felel meg a menekült-státusz követelményeinek?
A státusz már a "neve", születési helye, ideje alap azonosítás esetén elbukik.
Ezt meg Merkelnek kellene megüzenni. Nem beszélve arról, hogy a származási hely is kétséges.
A menekültkérdés hogyan függ össze a kalandorsággal, a jobb élet reményében útra keltek jogosulatlanságával?

"a magyar romákat nem találták üldöztetés elöl menekülőknek."

Pedig a ballib mennyire szerette volna!

Közben:

Szita Bence 11 éves kisfiú gyilkosa, a NAV volt munkatársa meghalt a rabkórházban.


www.blikk.hu/aktualis/krimi/meghalt-szita-bence.../p0y9bfj

Ezért van a NAV épületén a fekete zászló?

A migránsok azt teszik amit engedélyeznek nekik, hogy megtegyenek. Így nem ők a hibásak, hanem azok akik ilyen feltétel rendszert működtetnek. Ebben pedig elsősorban Merkel és az EU a hibás.
A genfi egyezmény nem ilyen népvándorlásra készítették, bár már 1951-ben és 1985-ben is aki előre gondolkodott tudnia kellett előbb-utóbb bekövetkezik. Ma pedig azt is tudni kellene, hogy az ma még csak a jéghegy csúcsa. Lesz ez még rosszabb is, ha nem készülünk fel rá jó előre,.

2011-ben Franciaország, Olaszország jelezte az EU felé, hogy problémák lesznek a beáramló tömeggel. Semmit sem tettek a déli határ megerősítése tekintetében, az Európán kívüli biztonságos zónák létesítése tekintetében. Tyúkketrec, görbe uborka, porszívó teljesítmény és egyes országok dögönyözése volt a fontos. AZ EP-re semmi szükség nincs, csak akadálya a gyors és szükséges megoldásoknak. Az EP - már az EU is - nem más, mint bukott politikusok csődtemetője.
Ezért lenne szükség az EU reformjára, melynek során teljes mértékben ki kellene küszöbölni a pártpolitikát.

Senkit nem kellene integrálni. Addig kellene segíteni őket, amíg meg nem szűnik a háború ott ahonnan jöttek. Amikor megszűnik vissza kellene őket telepíteni.
A másik megoldás: ott kellene biztonságos helyett biztosítani, ahol a legközelebb van ahhoz a területhez, ahol háború van. Ehhez kellene a közös összefogás, amely nemcsak az európai országoknak lenne a kötelessége, hanem mindazon országoknak akik tagjai az ENSZ-nek, aláírták a Genfi egyezménytz.

Megszokta, hogy azt mond, amit tenni akar. Szépen, sorjában fogja ismételgetni a "tolmácsok" legnagyobb bánatára.
Gesztusai szélesek, ezáltal nem a mimikája és a tikkjei fogják elárulni, ha nem mond igazat.
Egyre nehezebb, mi?

Legalább megdolgoznak a pénzükért!
Ne haragudj, de jól nézne ki az az orvos, aki csak akkor értené meg a beteg panaszát, ha az PC módon adja elő.
Én is éhen halnék, ha csak professzoroknak dolgoznék.
Ezek szerint ezek a tolmácsok megbuknának a PISA teszten. :-)))

Az is lehet, hogy ez a "bunkóság" azért feltűnő, mert pontosan lehet érteni, hogy mit mond?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés