Ausztria is betiltja majd a burkát

2017. január 30. 15:56
A nagykoalíciós osztrák kormány minden nyilvánosság számára hozzáférhető téren betiltaná a burkát, ahogyan azt is, hogy szalafisták Korán-osztogassanak a közterületeken.

A szociáldemokrata-néppárti nagykoalíciós osztrák kormány új integrációs törvényt verne át hamarosan az osztrák parlamenten. Ebben szó esne az arc elfedésének teljes tilalmáról, vagyis a burka betiltásáról is, írja a Kronen Zeitung. Ausztria minden nyilvánosság számára hozzáférhető területen alkalmazná ezt a tilalmat, ami külön vonatkozna az igazságszolgáltatásban dolgozókra. Németországhoz hasonlóan Ausztria betiltaná a szalafisták általi Korán-terjesztést is. A nagykoalíciós kormány döntött arról is, hogy a jövőben erőteljesen megfigyelik az interneten a dzsihádból visszatért embereket.

„Úgy látom, fontos jele ez annak, hogy Ausztriában nincs hely a párhuzamos társadalmak szimbólumaira. Nincs helye szimbólumoknak, amelyek ellentétesek férfi és nő egyenlőségével, a burka pedig ilyen” – fogalmazott a néppárti külügyi és integrációs miniszter, Sebastian Kurz. A Kronen Zeitung úgy tudja, az osztrák kormány javaslata minden egyes közlekedési céget kötelez arra, hogy az Ausztriába való beutazás előtt megvizsgálja, rendelkeznek-e utasaik az ehhez szükséges papírokkal. Ez nem csupán a légitársaságokat, hajózási cégeket és buszoztatós vállalkozásokat érinti, hanem a vasutat és a taxikat is.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

én is ezt gondolom. mivel még az egykori haláltáborokban dolgozó szakács is elítélhető emberiesség elleni bűnökért, így biztosan megvan a jogi alapja annak, hogy önmagában az isis tagságért alapból járjon az életfogytig börtön.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés