Orbán: Ha az olasz hozzáállás megváltozik, nagy fordulat jöhet

2017. február 3. 10:54
Az új kormányával Olaszország csatlakozhat azokhoz az országokhoz, melyek úgy vélik: a migránsáradatot az EU határain kívül kell megállítani – nyilatkozta Orbán Viktor Máltán, a nem hivatalos EU-csúcson. A magyar miniszterelnök úgy véli, az olaszokkal ez a terv megvalósíthatóvá válik.

Orbán Viktor miniszterelnök arra számít, hogy ha megváltozik Olaszország álláspontja a bevándorlás kezelésével kapcsolatban, akkor komoly előrelépést lehet elérni, sikerülhet ugyanis az Európai Unión kívül megállítani a migránsáradatot. A kormányfő erről pénteken nyilatkozott a közmédiának az EU állam- és kormányfőinek informális csúcstalálkozójára érkezőben, a máltai fővárosban, Vallettában.

A tanácskozás délelőtti munkaülésének témája a migráció. Orbán Viktor azt mondta, az új kormánnyal Olaszország csatlakozhat azokhoz az országokhoz, amelyek – köztük Magyarország – szerint a helyzet tarthatatlan, a migránsáradatot meg kell állítani az EU határain kívül.

Ha „Olaszország is csatlakozik a mi klubunkhoz, akkor az azt jelenti, képesek lehetünk arra, hogy Líbia parti vizeinél megakadályozzuk az áthajózást, és képesek leszünk arra, hogy visszavigyük a migránsokat Líbiába, ahelyett, hogy beszállítanánk őket Európába” –fogalmazott a miniszterelnök.

 

(MTI)

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem a pénz miatt csinálja.

Tegnap hallottam, hogy a görögöknek olyan komoly haderejük van, mint Németországnak. A gdp-jük 3%-át költik fegyverkezésre. Miért nem védik meg a határokat? Mert nem is akarják.

Harmadik hozzászólásoddal elérted az X-et:-))))) gratula.

Ez az első hozzászólása, még keresi a betűket:-)))))))

Egyre siralmasabb az emberek tájékozottsági, gondolkodási szintje. Félelmetes ez a buta RTL tábor.

Visszafordítani.
Capisci?

(Persze, egy magadfajta kétbites ballib troll nyilván csak a "mindenkit befogadni / csónakokat tengerbe lőni" dichotómiában tud gondolkodni.)

Te még az átlagos troll-felhozatalnál is ostobább vagy.
Pedig erős a mezőny, e cikk alatt is. :)))))

Ne bomolj már. Praktikusan nincs is olyan, mint Líbia. Amíg volt (Kadhafi), addig érdekes módon rend volt, és nem hajóztak be százezerszám a líbiai partokon.

Szóval már a második elem ("nem megyek") merőben téves. Egyszerűen visszakísérjük a csónakokat/hajókat/bárkákat. Mi ebben a bonyolult? És a legszebb az egészben, hogy ha egyszer ez lenne a REND, akkor eleve alig indulna el valaki... mert hát minek.

Szándék és cselekvés kérdése. Egyszerűen csak úgy kellene viselkednie az EU-nak, mint minden szuverén országnak: megvédenie a határait.

Az olaszok mit tudnak csinálni? Az auszik azért tudják visszafordítani (megtankolva, vízzel etc. ellátva) a migránsok hajóit mert kötöttek néhány állammal megállapodást, hogy az ott létrehozott táborokba visszafogadják a delikvenseket, akikből előzetes szűrés után egy bizonyos mennyiséget az auszik átvesznek. Líbiával pedig szerintem nem lehet ma még megállapodást kötni, van valamilyen egységkormányuk, de annak nincsen tényleges hatalma a teljes terület felett. Előbb valahogy létre kell hozni egy stabil államot (hogyan?), aztán már lehet tárgyalni. A nagyhatalmak nélkül szerintem nem megy a stabilizálás ( ENSZ gyámság?)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés