Migráció

Orbán: Ha az olasz hozzáállás megváltozik, nagy fordulat jöhet

2017. február 3. 10:54
Az új kormányával Olaszország csatlakozhat azokhoz az országokhoz, melyek úgy vélik: a migránsáradatot az EU határain kívül kell megállítani – nyilatkozta Orbán Viktor Máltán, a nem hivatalos EU-csúcson. A magyar miniszterelnök úgy véli, az olaszokkal ez a terv megvalósíthatóvá válik.

Orbán Viktor miniszterelnök arra számít, hogy ha megváltozik Olaszország álláspontja a bevándorlás kezelésével kapcsolatban, akkor komoly előrelépést lehet elérni, sikerülhet ugyanis az Európai Unión kívül megállítani a migránsáradatot. A kormányfő erről pénteken nyilatkozott a közmédiának az EU állam- és kormányfőinek informális csúcstalálkozójára érkezőben, a máltai fővárosban, Vallettában.

A tanácskozás délelőtti munkaülésének témája a migráció. Orbán Viktor azt mondta, az új kormánnyal Olaszország csatlakozhat azokhoz az országokhoz, amelyek – köztük Magyarország – szerint a helyzet tarthatatlan, a migránsáradatot meg kell állítani az EU határain kívül.

Ha „Olaszország is csatlakozik a mi klubunkhoz, akkor az azt jelenti, képesek lehetünk arra, hogy Líbia parti vizeinél megakadályozzuk az áthajózást, és képesek leszünk arra, hogy visszavigyük a migránsokat Líbiába, ahelyett, hogy beszállítanánk őket Európába” –fogalmazott a miniszterelnök.

 

(MTI)

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem a pénz miatt csinálja.

Tegnap hallottam, hogy a görögöknek olyan komoly haderejük van, mint Németországnak. A gdp-jük 3%-át költik fegyverkezésre. Miért nem védik meg a határokat? Mert nem is akarják.

Harmadik hozzászólásoddal elérted az X-et:-))))) gratula.

Ez az első hozzászólása, még keresi a betűket:-)))))))

Egyre siralmasabb az emberek tájékozottsági, gondolkodási szintje. Félelmetes ez a buta RTL tábor.

Visszafordítani.
Capisci?

(Persze, egy magadfajta kétbites ballib troll nyilván csak a "mindenkit befogadni / csónakokat tengerbe lőni" dichotómiában tud gondolkodni.)

Te még az átlagos troll-felhozatalnál is ostobább vagy.
Pedig erős a mezőny, e cikk alatt is. :)))))

Ne bomolj már. Praktikusan nincs is olyan, mint Líbia. Amíg volt (Kadhafi), addig érdekes módon rend volt, és nem hajóztak be százezerszám a líbiai partokon.

Szóval már a második elem ("nem megyek") merőben téves. Egyszerűen visszakísérjük a csónakokat/hajókat/bárkákat. Mi ebben a bonyolult? És a legszebb az egészben, hogy ha egyszer ez lenne a REND, akkor eleve alig indulna el valaki... mert hát minek.

Szándék és cselekvés kérdése. Egyszerűen csak úgy kellene viselkednie az EU-nak, mint minden szuverén országnak: megvédenie a határait.

Az olasz maffiának a migránsmentés olyasmi, mint a Finesznek a letelepedésizés. Kaszálnak egy nagyot.

Az olaszok mit tudnak csinálni? Az auszik azért tudják visszafordítani (megtankolva, vízzel etc. ellátva) a migránsok hajóit mert kötöttek néhány állammal megállapodást, hogy az ott létrehozott táborokba visszafogadják a delikvenseket, akikből előzetes szűrés után egy bizonyos mennyiséget az auszik átvesznek. Líbiával pedig szerintem nem lehet ma még megállapodást kötni, van valamilyen egységkormányuk, de annak nincsen tényleges hatalma a teljes terület felett. Előbb valahogy létre kell hozni egy stabil államot (hogyan?), aztán már lehet tárgyalni. A nagyhatalmak nélkül szerintem nem megy a stabilizálás ( ENSZ gyámság?)

Líbia ENSZ tagállam, függetlenül attól, hogy a saját területét sem tudja ellenőrizni. Az egyetlen vonatkozó magjegyzés, amit találtam az un. egységkormány képviselőjétől az az volt, hogy egyetlen migránst sem fogadnak vissza. Ha az olasz és francia hadihajók biztosításával (elég messze tudnak lőni...) raknák ki a parton a migránsokat, az ENSZ-ben jó nagy botrány lenne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés