Jogerősen enyhítették a röszkei megafonos migráns büntetését

2017. február 28. 15:18
Jogerősen ítéletet hozott a röszkei zavargások kapcsán a Szegedi Törvényszék. Hatan egy év két hónap börtönbüntetést kaptak, a megafont is használó férfi két évnyi börtönre ítélték, míg három rossz egészségügyi állapotú vádlott felfüggesztett börtönt kapott. Ki is utasították őket az országból.

Elmarasztaló ítéletet hozott jogerősen a 2015 őszén a röszkei közúti átkelőnél történt tömegzavargás miatt indult per vádlottjainak ügyében a Szegedi Törvényszék kedden. A bíróság tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépésének bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat.

Hat férfit egy év két hónap börtönbüntetéssel sújtott a bíróság, őket négy évre kiutasítva Magyarország területéről. A hetedrendű vádlottat – aki az átkelőnél megafonon keresztül is beszélt a tömeghez – két év börtönt kapott a hat év kiutasítás mellett. A törvényszék ezzel enyhítette az első fokon kiszabott hároméves szabadságvesztés büntetést.

Az ügy rossz egészségi állapotú három vádlottját egy év felfüggesztett börtönre ítélték.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én is utánakapartam, az első fokon tíz évre ítélt, korábban Cipruson élő Ahmed ügyét nem itt tárgyalták, az majd csak jön. Ezek csak másodvonalas figurák voltak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés