Kormányszóvivő: Megtérül a határvédelemre költött pénz

2017. március 3. 7:57
Kovács Zoltán szerint jobb több száz milliárd forintot kerítésre költeni, mint a migránsokra. A déli határon most készülő második kerítésvonallal együtt már 284 milliárd forintnál jár a kerítésépítések összköltsége.

A határ védelmére költött összegek egészen nyilvánvalóan megtérülnek – mondta Kovács Zoltán csütörtök este az M1 aktuális csatornán. A kormányszóvivő szerint így lehet ugyanis megakadályozni, hogy sokkal többet kelljen elkölteni olyan illegális bevándorlókra, akiknek egyébként semmi joga nincs az Európai Unióban tartózkodni. Kifejtette, Németország eurómilliárdokat költ például a migránsok ellátására, oktatására és integrációjára. 

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a válsághelyzet szeptember 7-ig tartó fenntartásáról döntöttek, amire azért van szükség, mert mintegy 800 ezer ember szorult be a balkáni térségbe, akik nem tudnak visszatérni Törökországba. Hangsúlyozta: ehhez kapcsolódik az idegenrendészeti őrizet visszaállítása, valamint a határ megerősítése. Emlékeztetett: múlt héten 38 milliárd forintot biztosított erre a kabinet, ebből a május 1-jére elkészülő második kerítés megépítése 28,4 milliárd forintba kerül. 9,4 milliárd forint lesz Röszkénél és Tompánál a tranzitzónák kerítésének megerősítése és a két helyen mintegy négyszáz fő elhelyezését biztosítják az idegenrendészeti őrizet céljából – részletezte.

A miniszter azt mondta, a magyar-szerb határszakaszon – mintegy 150 kilométer hosszan – a második kerítését úgy építik, hogy azt kamerával, hőkamerával, egyéb technikai eszközökkel is lehessen őrizni. Közölte, a kerítés építésében hétszáz fogvatartott vesz részt és a mostani beruházás 38 milliárd forintos költségével 284 milliárd forintra nő a déli határszakaszon a kerítés költsége.

(MTI)

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért békésebb, alkotóbb időszakot élt Magyarország Kádár alatt. Biztonságosabb volt az ország, amikor még az osztrák határt aknazár védte, s délen is volt komoly határőrizet.

Érdekes módon az a szövetségi rendszer nem akarta lerabolni a magyar termelő kapacitást, felvásárolni a magyar földeket, erdőket, nem tett földönfutóvá négy millió magyart - amit most a pillanatnyilag éppen nem tudni, hogy kinek a zsoldjában álló Jobbik, no meg a ballib csürhe naponta Orbán nyakába varr, mármint a szegénységet - , az a bizonyos keleti szövetségi rendszer nem rombolta le a magyar falvakat, a vidéket, ahonnan a fiatalok mára külföldre vándoroltak, csak a munkapiacon versenyképtelen cigányok töltik meg napközben az utcákat, tereket.

Még néhány évtized, s a délen most épülő kerítés már csak az itthon rekedt beteg és szegénységben élő öregeket és a többségbe kerülő cigányokat fogja védeni. De kitől is?

Jön egy életerős muszlim közösség, amellyel szemben a több évszázados kulturális hátrányban lévő cigányság fogja felvenni a kesztyűt? Ugye ezt senki sem gondolja komolyan.

Addigra a zsidóság nagy része is új hazát keres magának, elhagyja ezt az egyre kockázatosabb földet.

Marad Izrael, ott, ahol Netanjahu kormánya bátran építi a falakat, kerítéseket, a zsidó identitást, a közösségeket, a zsidó életteret. Izraelben van kormányprogram a zsidó nemzeti továbbéléshez.

Itt a fiatal gazdák vezetője elmondja, hogy teljes a káosz a földek, a családi gazdaságok apáról fiúra történő átörökítése tárgyában, kiáltó a jogi rendezetlenség, tehetetlenség. A maradék földet sem tudja az állam megvédeni, családon belül tartani.

S hát végre az is kimondatott, amit sok szakértő kezdettől lemagyarázott a süket fülű közönségnek, hogy az EU nevezetű akol egyetlen nyertese Németország. A legnagyobb nettó befizető, de egyben a legtöbbet kapja vissza a német gazdaság az egyes tagállamokban meglévő német gazdasági érdekeltségek révén.

Vagyis a németek lenyalják a tejfölt, nekünk a savó marad. Meg a többieknek is. Még az osztrákok a kivételek, Ők is csak nyertesei a bulinak.

S most a migrációs szemetet legkésőbb szeptemberig hozzánk is be akarja Brüsszel telepíteni.

Mi maradt a nemzeti szuverenitásból? Nincs magyar föld, magyar ipar, lassan semmi sem. Van még a Duna és a Tisza. De már erre is van vevő.

Szóval lehet építeni a kerítést egy muszlim-cigány országnak, a többiek el fognak menekülni. Van aki haza tud menni Izraelbe, van akit talán majd Kazahsztánban fogadnak be.

Vagy mégsem?

Jön Szálasi, illetve akarom mondani Vona? Lesz európai átlagfizetés, a cigányok majd iskolai végzettség szerint szavazhatnak,nem lesz korrupció, vagy jön az LMP, s bezárhatjuk Paksot, az ország tele lesz szélbernadett erőművekkel, meg petróleum lámpákkal, kézzel hajtott szecskázóval, vagy a Momentum, aki majd kisöpri a teljes mai politikai elitet, s beülve az annyira vágyott hatalom minden szegletébe megteremti saját maga, s megbízói számára a jólétet?

Jöhet a Momentum meleg-leszbikus szivárványos birodalma, amit majd az általuk bunkónak tartott vidék tart el?

S minek a kerítés, amikor a kerítésen belül több az ország ellensége? A soros pénzen lázongó, hazát áruló civilek. Akik összejátszanak az embercsempészekkel is. Szicíliában most indul vizsgálat az embercsempészekkel együttműködő civilekkel szemben. E téren Putyinnak volt igaza, minden felforgatót ki az országból.

kell az erély a határon, de kell belül is. Mint Izraelben. Hajrá Netanjahu!

Elképesztő emberek.
Hogy ezt a főnök miért engedi (nagyfeszültségű vezetéket a föld alá, hisz itt az én telkem van típusú akciókra gondolok) azt nem értem.
Ettől akár még igaza is lehet akkor, amikor viszi a szót, csak nekem nincs kedvem meghallgatni.

Aztán a határt védőkre is jut majd némi pénz, hogy normális őrhelyük legyen és ne penészes és romlott kaját kapjanak?
Vagy ez már nem olyan fontos??

"Érdekes módon az a szövetségi rendszer nem akarta lerabolni a magyar termelő kapacitást"

Ehhez képest például a hévizi termálvíz megmentése is csak egy bátor embernek köszönhető, aki nem hagyta, hogy a bauxitot úgy bányásszák, ahogy az elvtársak elvárták volna, mert nekik csak az számított, hogy minél több alumíniumot kapjon a Nagy Testvér.

Szóval szerintem inkább hagyd ezt a szöveget.

Amúgy van saját(!!) tapasztalatod azokról a "boldog időkről"??

Nahát, tényleg.
Szegény szóvivő Kovács, most jól kinéz a névazonosság miatt!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés