Mohács után Röszke

2017. március 6. 9:32

Horváth József
Magyar Idők
A Balkán iszlamizálódása: az utóbbi két évtizedben Jugoszlávia szétesését követően Európa szeme láttára hódít ismét teret az iszlám radikalizmus Bosznia-Hercegovinában, Koszovóban és Albániában.

„A Balkán iszlamizálódása: az utóbbi két évtizedben Jugoszlávia szétesését követően Európa szeme láttára hódít ismét teret az iszlám radikalizmus Bosznia-Hercegovinában, Koszovóban és Albániában. A Közel-Keletről folyamatosan érkező jelentős anyagi támogatás eredményként a reiszlamizáció gyorsuló ütemben folyik. A térségben további veszélyforrás, hogy radikális iszlám harcosok szisztematikus betelepítése is zajlik házasságkötések révén, ami tovább erősíti a fenyegetést határainktól néhány száz kilométerre. Láttuk közben, hogy több nyugat-európai terrortámadásban is aktívan támogatták albán, koszovói muszlimok.

Befolyásolási akciók: napjainkban szinte slágertémává vált ennek a veszélyforrásnak a kérdése. A rendelkezésünkre álló nyílt információk elemzése alapján valóban megszaporodtak a titkosszolgálati szakemberek „keze nyomát” magukon hordozó műveletek. Azonban a kérdés vizsgálatát tovább bonyolítja, hogy az ilyen jellegű akciókat, műveleteket ma már nem csupán állami megrendelésre dolgozó, profi titkosszolgálatok, hanem multinacionális cégek, nemzetközi szervezetek megrendelésére irreguláris, titkosszolgálati múltú csoportok is végrehajtanak.

Illegális migráció: szilárd meggyőződésem, hogy az a folyamat, amely ezen a néven zajlik az utóbbi években Európában, egy jól felépített, összehangolt támadás földrészünk ellen, ahogy ezt Földi László már előttem megfogalmazta. Természetesen nem a nagy összeesküvés-elméletekre gondolok, hanem arra, hogy egy agresszív, hódító ideológia mentén – amely az iszlám vallás alaptézisei alapján definiálja önmagát – a szó legszorosabb értelmében több fronton is támadják Európát. Az elmúlt száz évben két szélsőséges, agresszív, messia­nisztikus jegyeket hordozó ideológia – a nácizmus és a fasizmus – pusztítását átélt, megszenvedett kontinensünk nyugati fele most a teljes bénultság állapotában szemléli a harmadik támadást. Saját törvényei betartatására képtelen, állampolgárai biztonságát már nem tudja garantálni, és az alapvető kérdéseknek nemhogy a megválaszolására, de a felvetésére sem vállalkozik.”

 
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

vajon kinek volt az érdeke a délszláv háború?
a gyenge, törpe államok létrehozása?
lehet, hogy a "felszabadítóké"?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés