A német tartományok szerint nem biztonságos Észak-Afrika

2017. március 10. 12:51
Elutasította a német tartományi kormányok képviselőiből álló, baloldali többségű Bundesrat azt a törvényjavaslatot, amely biztonságos származási országoknak nyilvánította volna az észak-afrikai államokat. Mivel ehhez a törvénymódosításhoz feltétlenül szükséges a parlament mindkét házának egyetértése, így közvetítőbizottságot kell majd összehívni.

Németországban törvényt alkotnának arról, hogy Marokkó, Tunézia és Algéria biztonságos harmadik országnak számítanak. Így gyorsabban el lehetne utasítani az innen érkezők menedékkérelmét és vissza lehetne őket küldeni a hazájukba. Jelenleg ez átlagosan egy évet vesz igénybe az észak-afrikai menedékkérők esetén, és a visszatoloncolás sem egyszerű a fogadó országok együttműködésének hiányában. 

A törvényhez azonban a Bundestag mellett a tartományi kormányok képviselőiből álló Bundesrat beleegyezése is szükséges: itt többségben vannak a szocdem és zöld képviselők. A testület pénteken elutasította a CDU által kezdeményezett javaslatot. A következő lépés így az lesz, hogy közvetítőbizottságot hoznak létre: ha ott sem sikerül megállapodni, akkor a javaslat elbukik. Az ügy azért nem egyszerű, mert a Zöldek eleve ellenzik azt az elvet, hogy egyes országokat biztonságos származási országnak nyilvánítsanak.

Jelenleg Németország az EU tagállamain kívül fejlett nyugati országokat, például Kanadát és Ausztráliát tart számon biztonságos harmadik országként, és nem rég azzá nyilvánították a nyugat-balkáni országokat is.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A svéd statisztikai hívatal azt vette észre, hogy egyre több svéd vándorol ki. Vajon miért?
Csak nem ezért?:
https://888.hu/article-menekul..
menekulnek-a-svedek-a-svedorszagbol

Oszt miert is nem biztonsagos? Csak nem azert mert tele van arabbal?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés