Szijjártó: Nincs menekültválság!

2017. március 10. 11:24
Szijjártó a menekültügyről nyilatkozott Corriere della Sera nevű olasz lapnak: elmondása szerint az ideérkezők nagy része gazdasági bevándorló, nem pedig menekült. Szerinte a menekültügyben munkálkodó magyarországi civil szervezetek befolyásolni akarják a kormány döntéseit. Szijjártó szerint érdemes lenne lerántani a leplet ezen szervezetek eltitkolt finanszírozásáról is.

Szijjártó Péter leszögezte, hogy Magyarországnak meg kell védenie határait. „Kijelentettük és megismételjük, az illegális bevándorlóknak nem szabad belépniük (Magyarországra)” – mondta a legnagyobb példányszámú olasz napilapnak. Hozzátette: nincsen menekültválság, az érkezőknek csak kis része menekült, a többiek gazdasági bevándorlók. „Az embereket arra bátorító politika, hogy jöjjenek Európába, ellentétes az unió érdekeivel. A migránsoknak a helyszínen kell segíteni, mielőtt útra kelnének” – mondta Szijjártó Péter. Megjegyezte, hogy a menedékkérők is „megérkeznek, kérelmet nyújtanak be, és azután eltűnnek”

Arra a kérdésre válaszolva, hogy Donald Trump amerikai elnök győzelmét Orbán Viktor miniszterelnök miért nevezte lehetőségnek Magyarország és Európa számára, Szijjártó Péter hangsúlyozta: Donald Trump a külpolitikában felhagyott az amerikai demokrácia exportjával, jól érzékelve, hogy ez nem mindenhol ugyanúgy alkalmazható recept. Másrészt Trump migrációs politikája szintén a határok védelmén alapszik.

A magyarországi civil szervezetekről szólva Szijjártó Péter kijelentette, hogy ezek befolyásolni akarják az állami döntéseket. „Megérkeznek Magyarországra, és mindenről véleményt mondanak, miközben senki sem választotta meg őket. Amit kérünk, az az átláthatóság: meg kell mondaniuk, ki finanszírozza őket. Mit kell eltitkolniuk?” – zárta interjúját a magyar tárcavezető. 

(MTI)

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Emberileg nem szimpatikus, de egyet kell értenem vele bevándorlás-ügyben.

Ha barki johet ha azt mondja hogy otthon szar neki, akkor ertelmet veszti a vizumrendszer es a munkavallalasi/tartozkodasi engedelyek rendszere is. Hiszen pont az a lenyege, hogy csak az johet akit beengednek, ezzel vedik magukat a gazdagabb orszagok, hogy ne omoljenek rajuk a szegenyebbekbol, aminek a vege az volna, hogy ok is leszegenyednek ugyanoda.

" Szijjártó Péter hangsúlyozta: Donald Trump a külpolitikában felhagyott az amerikai demokrácia exportjával, jól érzékelve, hogy ez nem mindenhol ugyanúgy alkalmazható recept. Másrészt Trump migrációs politikája szintén a határok védelmén alapszik."

Ha ez így van, akkor mit keresnek itt a Goodfriend barátok, mint civil szervezetek?

Korábban a komoly diplomatához nem illő frizurája ne tetszett (valóban laza,mint már írték is itt), alapvetően pedig az a mód, ahogyan saját gazdagodását magyarázza.
Azt viszont el kell ismerni, hogy jó beszél angolul és németül, és felnőtt a miniszteri feladathoz.

Szijjártó meg van áldva emberi tulajdonságokkal.
Azt is látom, hogy néha feszeng a szerepében.
Ő az, akiből nagyon jó külügyminiszter lehet.
Minden szakma megkívánja a gyakorlatot.

Remélem, még növekszik!! :))

Éppeg ideje volt bemutatni a "szűrmestert".

Nincs "fogvatartva". Barmikor szabadon visszamehet arrafele ahonnan szabad akaratabol jott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés