Egy beszéd utóélete

2017. március 10. 10:27

Ungváry Krisztián
Magyar Nemzet
Nyilvánvaló, hogy a bevándorlás teljes megszüntetése lehetetlen. Nyugat-Európa lakossága drámaian fogy, emellett egyre növekszik a képzett munkaerő iránti igény. Magyar szempontból a demográfiai folyamatok az átlagnál is aggasztóbbak. Valakiket tehát előbb-utóbb mindenképp be kell majd telepíteni, de nem mindegy, hogyan készül fel az ország erre a folyamatra.

„A magyarországi határzár indokolt lépés volt, hiszen a schengeni szerződés kötelezte erre Magyarországot. Még akkor is így van ez, ha a menekültek nem maradtak volna Magyarországon. A határzárat ugyanis előbb-utóbb úgyis felépítették volna, csak éppen az osztrák–magyar határszakaszon, ami Magyarország szempontjából sokkal rosszabb. Hangsúlyoznom kell, hogy a vitának nem tárgya a kormányzati gyűlöletkampány, az ennek címén ellopott milliárdok, a menekültek emberi méltóságának szándékos és tudatos sárba tiprása. Ezek tények, el kell azonban választani őket attól a kérdéstől, amit az iszlám bevándorlás jelent. A bevándorlók túlnyomó többsége ugyanis ebből a kultúrából érkezik. És érkezni fog, egyre nagyobb számban.


Nyilvánvaló, hogy a bevándorlás teljes megszüntetése lehetetlen. Nyugat-Európa lakossága drámaian fogy, emellett egyre növekszik a képzett munkaerő iránti igény. Magyar szempontból a demográfiai folyamatok az átlagnál is aggasztóbbak. Valakiket tehát előbb-utóbb mindenképp be kell majd telepíteni, de nem mindegy, hogyan készül fel az ország erre a folyamatra. Az sem mindegy, miként kapcsolódik majd ez a folyamat a szomszédos országokban élő magyarok helyzetéhez, mennyiben tekinthetők ők e bevándorlás kívánatos alanyainak. Erről a politika máig mély hallgatásba burkolódzik, holott a kérdés tisztázása nemzeti érdek.

Ugyanez a helyzet a közmunkaprogram, sőt, a garantált alapjövedelem esetében is. Előbbi kapcsán nyilvánvalók a visszaélések és a közmunkások jogállásának problémái. Ez azonban semmit sem változtat azon, hogy a magyar államnak bizonyos esetekben kötelessége foglalkoztatást biztosítania, mégpedig főleg ott, ahol a munkanélküliek annyira elesettek, hogy piaci foglalkoztatásuk akkor sem volna megoldható, ha lenne a helyszínen munkaalkalom. Vannak falvak, ahol a szociális étkeztetés költségeinek felét-kétharmadát kitermelik ezekkel a munkákkal. Ezen túl pedig elfoglaltságot adnak azoknak, akikről a társadalom többsége lemondott, értelmet adva ezzel mindennapjaiknak. Lehet, sőt kell is a részleteket vitatni, de biztos, hogy a munkaalapú társadalom még mindig a legjobb megoldás. Ezzel függ össze a garantált alapjövedelem kérdése is. Sokan ennek a kormányzati elutasítását már önmagában cigányellenes magatartásként értékelik. Szerintem azonban a garantált alapjövedelem mentálisan még annak is kárt okoz, aki kapja, nem beszélve azokról, akiknek az adójából ezt fizetik. Ahogy az uniós pénzek puszta folyósításából sem lehet gazdasági fejlődést csinálni, úgy a garantált alapjövedelemből sem lehet szociális biztonságot teremteni. Csak az tudna ezzel a lehetőséggel élni, aki tudatos, képes hosszú távra tervezni, és nem kiszolgáltatott. Ezek a feltételek éppen ott a legkevésbé adottak, ahol a legnagyobb a nyomor.”
 
 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy tűnik, győzedelmeskedik Ungváryban a tudósi objektivitásra törekvés,ha olyan témáról van szó, mely nem érinti személy szerint zsigeri módon.

Csak aztán Európa győzze kiválogatni a képzett munkaerőt a tömegből...

Nem a társadalom mondott le a közmunkások túlnyomó részéről, hanem ők mondtak le a majdani normális életvitelről azzal, h. az ingyenes általános iskolát bármilyen okból nem végezték el erős közepes, de inkább jó eredménnyel, s ezzel első lépésként a szakma szerzés lehetőségétől magukat fosztották meg.

Ideje lenne az elesett jelző mellé a tanulatlan automatikus kapcsolása.

Az elöregedő, szemetes, gazos Magyarországon egyébként az értelmes közmunka terepei kimeríthetetlenül számosak.

A teljesen tanulatlanoknak, sajnos, más munkavégzési terep nem igazán adódik.

tegyük hozzá, Kína kézzel-lábbal próbálja gátolni a robotika terjedését, de sokáig nem fog neki sikerülni.

Pár év és nem lesz szükség rájuk. Én úgy gondolom, hogy sokkal előbb nem lesz rá szükség, mint sikerülne kiképezni és munkába állítani ezeket a szarokat.

Ez Obama és Sorosék nagy terve, iszlamizálni Európát, a ballib pedig jó pénzért és ostobaságból kiszolgálja a tervet.

ÁRULÓK!

Sok rosszat lehet mondani az európaiakról, de ott még nem tartanak, hogy képtelenek lennének utódok létrehozására. A kevés gyerek vállalása tudat, kényelemszeretet vagy még mit tudom én minek a kérdése. Lehet és kell változtatni, mert a bevándorlók nem kiszolgálni jönnének nagy tömegben hozzánk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés