Éhségsztrájkolnak a menedékkérők a békéscsabai zárt táborban

2017. március 13. 18:35
A menedékkérők azért folyamodtak az éhségsztrájkhoz, hogy a külföldi sajtó is foglalkozzon velük, és minél előbb kiszabadulhassanak a befogadó központból, ahol már hat hónapja vannak bezárva.

Éhségsztrájkba kezdtek bevándorlók a békéscsabai zárt befogadó központban – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. Az M1-en elhangzottak szerint a központban jelenleg mintegy százan vannak, azt azonban nem tudni, hogy mennyien kezdtek éhségsztrájkba.

A tiltakozást a menekültek a legnagyobb közösségi oldalon hirdették meg, illetve a sajtóhoz is eljuttattak egy nyilatkozatot, amelyben azt írják, hogy testi és lelki betegségektől szenvednek és többen az öngyilkosság elkövetését fontolgatják. Hozzátették, hogy az éhségsztrájkkal azt akarják elérni, a külföldi sajtó is foglalkozzon velük, hogy minél előbb kiszabadulhassanak a befogadó központból.

Az M1 megszerezte a tiltakozók nyolc pontját, amelyben egyebek mellett az olvasható, börtönben tartják őket, miközben a háború és a halál elől menekülnek. Hozzátették, már hat hónapja vannak a központban, és nem tudják, hogy mi lesz a sorsuk. Szerintük a magyar kormány lábbal tiporja az emberi jogokat, és „pszichológiai háborút visel” a menedékkérők ellen. (MTI)

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem 1 hét múlva fel kell nekik szolgálni
egy sertéspörkölt-nokedli kombót, hideg sörrel.

Amúgy, vízum, útlevél rendben?

Nehogy igaza legyen a ballibnek, miszerint négymillió éhező országa leszünk!!!

Tudod, mi a gáz?
Az, hogy Orbánnak megint igaza van. A több halálos áldozatot követelő , migráns terroristák által elkövetett merényletek "el vannak intézve" mécsesekkel és szomorú arcú politikusokkal.
A média pár nap alatt újabb szenzációk után fut, az olvasók pedig el sem tudják képzelni, hogy esetleg velük is megtörténhet bármikor.
Ha megnézzük, ezeknek a tetveknek (nem lehet őket másnak nevezni, mert piszkos zsaroló mindegyik) egyetlen céljuk van: A "civilek" és a média sakálok beizzítása.

Kölcsönösen egyetértünk. :))

A menekült iparra kéne pontot tenni, de nem ártana, sőt, talán még fontosabb lenne a fegyvergyártók, kereskedők tevékenységét is megnehezíteni.

Amíg fél Afrika beözönölhet Líbia felől Európába, addig elég nevetséges a migráns válság össz-európai megoldásáról szóló hablaty.

Kíváncsi vagyok, mikor lesz elegük az olaszoknak.

Ahogy a kommentekből látszik, nekünk már most NAGYON elég.

Jo. Akkor egy honap mulva magatol megoldodik a problema.

Csak aztan figyelni hogy betartsak! Hatosagilag biztositott am nelunk az ehsegsztrajk, figyelni rendesen hogy meg ne szakadjon!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés