Agymosók

2017. március 14. 11:50

Őry Mariann
Magyar Hírlap
Mindenki hangosan bírálta Magyarországot azért, hogy a migránsokat nem úgy szállásolná el, hogy köréjük építi a szállást a Keletiben, mert ők épp ott várják a Nyugatra tartó vonatokat.

„A magyar védekezés meghatározó elemét jelenti a menedékkérők őrizetbe vételének újbóli bevezetése, ami az egyetlen józan megoldás, mégis támadják. Azok, akiknek teljesen átmosták az agyát, és azok, akik az agyakat mossák megint csak a fenyegetőzésig és üres sipítozásig jutnak. Mindenki másnak nem kell elmagyarázni, hogy miért nem kellene szabadon járkálnia Magyarországon s ezáltal a schengeni övezetben olyan embereknek, akikről még nem állapították meg, hogy van-e jogalapjuk itt lenni, sőt azt sem feltétlenül tudjuk, kik ők. Ugyanis egy szíriai útlevéllel érkező ember lehet szíriai ember háborús övezetből, lehet szíriai ember nem háborús övezetből – igen, Szíriában nem mindenhol van háború –, lehet bármilyen észak-afrikai gazdasági menekült, vagy lehet az Iszlám Állam angyalarcot villantó harcosa is. Ha otthon hagyom az útlevelemet, és megpróbálok átmenni a határon valamelyik országba, okkal számíthatok arra, hogy bemondom az adataimat, és mehetek, amerre tetszik? És ebből a szempontból nincs különbség köztem, az észak-afrikai gazdasági bevándorló, de még a menekült között sem, mert nekik csak töredékük akar valóban Magyarországon menedékre lelni. És ezt a töredéket pedig miért zavarná az, ha a tranzitzónában kell várnia? Valóban ott tartunk, hogy Magyarország kérjen bocsánatot azért, hogy nem asszisztál a menekültügyi rendszerével való visszaélésekhez? Sőt, továbbmegyek, nem asszisztál ahhoz, hogy azonosítatlan tömegek induljanak neki Nyugat- Európának? Már tudjuk, mi lesz ott velük. Menekültjogot csak kis részük kap, a többség a jóléti államok pénzén, rosszabb esetben a feketegazdaságban és az alvilágban tartja el magát.

Az őrizetbe vétel bírálatával Nyugat-Európa és a migránsokat pesztráló Soros-civilek ugyanott tartanak, mint 2015-ben, az osztrák–német határnyitás előtt. Mindenki hangosan bírálta Magyarországot azért, hogy a migránsokat nem úgy szállásolná el, hogy köréjük építi a szállást a Keletiben, mert ők épp ott várják a Nyugatra tartó vonatokat. Amelyekre pedig a magyar hatóság nem engedhette fel őket, mert hiszen Nyugatról ugyanúgy számon kérték a nemzetközi kötelezettségeket.” 
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Osztán, te mi vagy, gubó?

Őry Mariannak rengeteg +!
Teljes mértékben igaza van.

Te meg mi vagy? Mert hát érveid, azok nem igen vannak a cikkben foglaltakkal szemben.

A ballib egyik jellegzetessége, hogy addig ismételgetik a baromságokat, hogy az emberek elfogadják. Ezt csináljátok évszázadok óta és bejött.

Hazaárulók, jó pénzért bármire képesek vagytok!

Tulajdonképpen iszonytató ostobaság, ami megy, mert látható, h. ha egyszer milliók jönnek be, az elutasításra érdemes százezreket NEM lehet KITOLONCOLNI.

Gyakorlatilag megoldhatatlan.

Évi néhány tízezres szám fölött a helyzet REMÉNYTELEN.

Előbb-utóbb még a leggazdagabb ország is megérzi ennyi ingyenélő eltartását, orvosi ellátását, közoktatását.

A gazdag Nyugat túlsúlyos hajója biztosan lassabban fordul, mint ami kellene a megmeneküléshez.

Te is benne vagy a migráns bizniszben?

Hogy is idézi Jókai a Hármaskönyvet Rab Ráby-ban?
"...akinek a birtokát valaki jogtalanul elfoglalja, a jogos tulajdonos azt abból ...saját erejéből kidobhatja, kiverheti, s ha eközben az elfoglalónak keze-lába törik, magára vessen".
Ehhez tarthatnánk magunkat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés