Orbán: A magyar kerítés biztosítja a németek nyugodt álmát

2017. március 17. 8:33
„Ausztriában és Németországban az emberek nyugodtan aludhatnak, mert a magyarok itt meg fogják védeni Európa külső határait” – mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök hozzátette: az épülő második keresés a Törökország felől érkező legnagyobb tömegeket is feltartóztatja majd.

A magyar határon épülő második biztonsági kerítés, ha kell, a Törökország felől érkező legnagyobb tömegeket is feltartóztatja majd – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. „Ausztriában és Németországban az emberek nyugodtan aludhatnak, mert a magyarok itt meg fogják védeni Európa külső határait” – fogalmazott.

A kormányfőt arra reagáltatták, hogy Törökország részlegesen felmondta az Európai Unióval kötött migrációs egyezményt. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett: korábban is azt az álláspontot képviselte – ismerve a magyar történelmet –, hogy meg kell egyezni a törökökkel, de nem okos politika, ha kizárólag az ő kezükbe tesszük a biztonságunkat.

Az a miniszterelnök szerint az végképp nem okos politika, ha „a törökök kezébe tesszük le a biztonságunkat, és közben egyfolytában piszkáljuk, támadjuk, bíráljuk őket”, hogy „nem elég demokratikusak, nem jól áll a hajuk, nem jó a politikai rendszerük, nem így kell viselkedni”.

Sorosék majd „jól megtámadnak bennünket”

Jelezte azt is: nem állítja, hogy a törökök ártatlanok ebben a vitában, de az európaiak hozzáállása – miközben Törökországtól várjuk a biztonságunkat – nem tűnik harmonikusnak. Ezért már korábban is azt mondta – idézte fel –, hogy a török megállapodással párhuzamossal gőzerővel építeni kell a kerítéseket.

A jogi határzár elfogadott szigorításáról a miniszterelnök kifejtette: a legutóbbi brüsszeli csúcstalálkozón is ismertette a változtatást, amelynek lényege, hogy egy menedékkérőnek ügye jogerős lezárultáig ellenőrzött helyen, a tranzitzónában kell maradnia. Ez „nem minősül fogságnak”, mert Szerbiába bármikor vissza lehet menni – emelte ki. „A miniszterelnökök szó nélkül tudomásul vették, amit mondtam” – közölte, hozzáfűzve, hogy Magyarország valójában egy európai jogszabályt tart be, és közben a tőle nyugatra lévő, jóval gazdagabb országok érdekét is védi. Megjegyezte azt is, arra számít, hogy „a Sorosék” majd „jól megtámadnak bennünket”.

Össze kellett csapnia a nagyobb országok vezetőivel

Azzal kapcsolatban, hogy a strasbourgi bíróság szerint a magyar hatóságok jogellenesen tartottak fogva és toloncoltak ki két menedékkérőt, Orbán Viktor azt mondta: Magyarországot egy Soros György által is finanszírozott nemzetközi szervezet perelte be, és a bíróság igazat adott neki. Vagyis azt az országot „meszelték el”, amelyik betartja a jogszabályokat – kommentálta az ítéletet. Szerinte „az egész egy abszurd képtelenség”, ami az embercsempészek, a brüsszeli bürokraták és a Magyarországon működő, külföldi pénzből finanszírozott szervezetek összjátéka.

Kitért az unió alapításának 60. évfordulójára készülő, Európa jövőjéről szóló, a tervek szerint jövő héten Rómában elfogadandó dokumentumra is, amelyről azt mondta: össze kellett csapnia nagyobb országok miniszterelnökeivel is, mert olyan szöveget akarnak elfogadni, amely szerint a migrációt emberségesen és jól kell menedzselni. Ezzel szemben szerinte a célt kellene megfogalmazni, vagyis hogy „ne jöjjenek be migránsok Európába”, a tényleges menekülteket pedig a határainkon kívül válogassák külön.

Brüsszel miatt lesz nemzeti konzultáció

A miniszterelnök beszélt az öt témában bejelentett nemzeti konzultációról is, amelyre azért van szükség – magyarázta –, mert Brüsszelnek számos olyan kezdeményezése van, amellyel nemzeti hatásköröket akar elvenni. Az öt ügy a rezsicsökkentés megvédése, a migráció kérdése, a Magyarországon politika tevékenységet végző külföldi szervezetek átláthatóvá tétele, az adómegállapítás jogának Magyarországon tartása és a munkahelyteremtési eszközök megvédése – sorolta fel. Ezért ebben az évben Brüsszelt meg kell állítani – hangoztatta.

Az adómegállapítás jogáról szólva kifejtette: ha a magyar adórendszer szerkezetének ügyében nem Budapesten, hanem Brüsszelben fognak dönteni, akkor „a multik jól fognak járni, de a magyarok nem”. Ugyanígy lenne a rezsidíjak esetében, ha az energiaárakat nem a tagállamokban, hanem „valahol Brüsszel környékén” fogják meghatározni – tette hozzá.

A kereskedelmi láncokat érintő tervekre rátérve Orbán Viktor jelezte, hogy még nem dőlt el, milyen lépések lesznek. Konzultációkat folytatnak – amelyek még hetekig eltarthatnak – a kereskedelmi szervezetek képviselőivel, de az biztos, hogy a jelenlegi szabályozás nem megfelelő – erősítette meg.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amig Orban Magyarorszag miniszterelnoke es nem Nemetorszage vagy Gorogorszage, addig ez legyen az o bajuk. Oldja meg nekik Ciprasz meg Merkel.

"Nem arról volt szó, amikor a török hódításról beszélgettünk, hogy inkább el kellett volna fuvarozni őket egyenest Bécsig, és küzdjenek velük az egymással háborúzó nyugatiak?"

Az osztrákok is anno elkezdték a határ ellenőrzéseket. Ez nem kapott túl nagy nyilvánosságot, pedig Ausztria később még azt is belengette, hogy ők is lezárják a határátkelőket, amint Németország beszünteti a migránsok nagyvonalú befogadását.

Itt csupán arról van szó, hogy a német területen uralkodó balliberális ideológiai fősodor nem teszi lehetővé, hogy az ottani vezetők patriótaként viselkedjenek.

Akkor mi a megoldás? Engedni, hogy akadály nélkül legázolják Európát?

Milyen érdekes, hogy azért milyen sok jószándéku Közel-keleti és más nemzetiségű ember megtanulta ezt a sehol nem használható nyelvet, és évtizedek (évszázadok) óta élnek ebben a szegény, és idegengyűlölő országban.

Az sem eredmény valóban, hogy a pályaudvarainkat rendeltetésszerően lehet használni, és nem kell botladozni a rengeteg életerős 20-30 éves illegális bevándorlóban, és valóban az sem számít, hogy a déli határ mentén élők, kevésbé rettegve hajthatják álomra a fejüket. Az, hogy legalább papírokkal látják el a migránsokat, és regisztrálják, ujjlenyomattal, lefényképezve öket, hogy legalább a későbbiekben ellenőrizhetőek legyenek Európában, természetesen az is a "szájalás" kategória! Azért a vad gyűlölet mellett az agyacskát sem árt használni néha!

Még sokan emlékszünk, hogy az NDK idejében, hogyan védték a határaikat, hogy NE MENJENEK KI!
Hány németet lőttek ezért agyon, németek? De mondhatnék még jó néhány országot. A demokratikus átalakulásnak, együtt kell járni a teljes szellemi leépüléssel, és önfeladással?
Aztán úgy egyáltalán, lehetett a határokon papírok nélkül össze-vissza mászkálni 30 évvel ezelőtt Európában?
Mekkorát változott Európa ilyen rövid idő alatt!
Érdekes varázsütésre megbolondultak szerte Európában.

Van nagy betű a gépeden? Mondat elején használd nyugodtan!

Fogalmad nincs róla, mekkora szerencse az Magyarországnak , hogy az Orbán kormány van hatalmon.
Nyugodtan köpködhetsz, elbírja a virtuális felület.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés