Emberi jogi kiállásért börtön?

2017. március 28. 14:58

Nuszbaum Tibor
Reflektor
Magyarország egy kicsit megint szarabb hely lesz kicsinyes és önző politikai érdekek miatt.

„Ha ez nem valódi nemzeti konzultáció, akkor nem tudom mi az. Jó látni, hogy a porcukorbajszú habony-művek még véletlenül sem operálna a manipuláció álságos eszközeivel, hanem őszinte érdeklődéssel, az árnyalatokat figyelembe véve, és kérlelhetetlen igazságkeresést zászlajára tűzve kér segítséget a nemzettől stratégiai ügyekben. (...)
 
A konzultációs ívek valódi lényege az, hogy csak és kizárólag azok a szemellenzős fidesz-hívők hajlandóak visszaküldeni azokat kitöltve, akiknek nem számít, hogy mennyire irányítottak a feltett kérdések. Ebből kiindulva várhatóan 98 százalékban »kinyilvánítja a nemzet az akaratát«, hogy igenis büntessék meg azokat, akik szerint be lehet fogadni menekülőket (a kormány értelmezésében illegális bevándorlókat).
 
Minden bizonnyal persze a végén nem fogják börtönbe zárni azokat, akik magánemberként kiállnak a menekültek jogaiért (talán majd 5 év múlva érkezünk el a putyini úton idáig), viszont akik emberek akarnak maradni morális értelemben is, azok egyre szarabbul fogják érezni magukat, sőt a konzultáció eredményeképpen még az is társadalmi legitimációt kap, hogy lehazaárulózzák őket.
 
Összegezve Magyarország egy kicsit megint szarabb hely lesz kicsinyes és önző politikai érdekek miatt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Libsiránkozás, máris jobb a kedvem.

Az, hogy visszküldje a saját véleményét ikszelve, ráírva, pöcsöt rajzolva rá, az fel sem merül - annál ő nagyobb demokrata, hogy válaszoljon pár, démosznak szánt kérdésre.

Kedves Tibor!

Tegyük fel, hogy van egy házad, lakásod. Azt is, hogy van rajta ajtó, kerítés.

Aztán mondjuk azt, hogy én morálisan szar alaknak tartalak, amiért nem akarsz beengedni a házadba, lakásodba "menekülteket". Ezek a "menekültek" szinte kivétel nélkül meglett, harcedzett férfiak, amelyiknek olykor kedve támad a feleségedre, lányodra. Egyiknek sincs semmilyen igazoló okmánya, és nem bekéredzkednek hozzád, hanem rád törik az ajtót.

Illetve csak rád törnék, ha nem nyitnám ki nekik az "emberiesség" és a "moralitás" nevében.

Aztán ha szót emelsz a fentiek ellen, kifejtem, hogy az ország "megint egy kicsit szarabb lett". Persze miattad.

Finomítok az előbbi parabolámon.

Nuszbaum Tibor és én egy társasházban lakunk. A lakók többsége éjjelente zárva óhajtja tartani a lépcsőház ajtót, és a közös helyiségeket is. Nuszbaum viszont nem. Ő "menekülteket" óhajt ide beengedni, de természetesen a saját lakását óvatosan és előrelátóan lezárja.

A lépcsőházba, a közös udvarba és helyiségekbe a Nuszbaum által beengedett "menekülteket" természetesen az összes lakó együttes hozzájárulásával kell ellátni, etetni. Nuszbaum nem mutat példát, nem hívja meg őket a saját konyhájába rendszeres étkezésekre.

A "menekültek" mind férfiak. Semmilyen igazoló okmányuk nincs. Nem tartanak magukra nézve kötelezőnek semmilyen írott és íratlan szabályt. Időnként megkívánják a házban lakó nők egyikét-másikát. Később elkezdi sérteni őket a némely lakó nyakában lógó kereszt. A zsidó lakókat vegzálják. Az LMBTQ lakók egyre nehezebb helyzetben vannak.

Nuszbaum meg a zárt lakásának erkélyéről intéz "humanitárius" és "morális" szónoklatokat a többieknek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés