Szabályoznák az iszlámot Németországban vezető CDU-sok

2017. április 2. 13:12
Világos játékszabályokat állítana az iszlámnak Németországban a kereszténydemokraták alelnöke, Julia Klöckner. A CDU-s politikus által hatályba léptetni kívánt iszlámtörvény listázná a mecseteket, valamint betiltaná azok külföldi finanszírozását.

A CDU több vezető politikusa is elkezdte követelni, hogy a párt választási programjába bekerüljön egy iszlámot szabályzó törvényjavaslat. Mint azt Julia Klöckner, a kereszténydemokraták alelnöke a Vasárnapi Bildnek elmondta, egy iszlámot szabályzó törvény a Németországban élő muzulmánok jogait és kötelességeit végre új jogi alapra helyezné. A Frankfurter Allgemeine Zeitung cikke szerint a CDU-s javaslat tisztázná a muzulmán szervezetek és vallási csoportok jogi státuszát, valamint megtiltaná ezek külföldi finanszírozását.

Egyúttal elérnék azt is, hogy a börtönökben, kórházakban és idősgondozókban lehetőség legyen muzulmán lelkisegélyt is igénybe venni, ahogy beleírnák az iszlám szertartás szerinti temetés lehetőségét is. Klöckner ezen túl felvetette, hogy vezessenek nyilvántartást minden egyes mecsetről, hogy tudni lehessen, hány mecset működik Németországban, hol találhatóak ezek, ki üzemelteti és ki finanszírozza őket.

Klöckner javaslata azért is izgalmas, mert pénteken a CDU frakcióvezetője, Volker Kauder még visszautasította, hogy szükség lenne egy iszlámot szabályozó törvényre. Mint fogalmazott: a német alaptörvényben foglaltak bőven megteszik, ha pedig valamelyik mecsetben radikális tanokat vagy gyűlöletkeltő tartalmakat hirdetnek, azt a közösséget gond nélkül le tudják kapcsolni. A német iszlámtanács szerint Klöckner javaslata populista, és megbélyegez minden egyes muzulmánt.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A vallás mindenkinek a magányügye."
Remélem, tudják ezt az erőszakos iszlám hívei is.

Akkor Hajrá cdu-csu !

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés