Magyarország nem biztonságos a menekültek számára egy olasz bíróság szerint

2017. május 28. 16:38
Egy olasz bíróság korábbi álláspontját erősítette meg, amikor egy május 15-i döntésében nem engedte egy menekült Magyarországra szállítását: úgy ítélték meg, hogy hazánkban nem biztosított a menekültek emberi jogainak megfelelő védelme.

A civil szervezeteket tömörítő Európai Menekültügyi Tanács (ECRE) hívta fel a figyelmet az olasz legfelsőbb közigazgatási bíróság, az államtanács döntésére, mely szerint Magyarország megsérti az Európai Unió Alapjogi Chartáját – számol be a HVG.

Ezt egy menekült dublini egyezmény alapján való Magyarországra szállításának ügyével kapcsolatosan állapították meg. A bíróság nem engedte az illető Magyarországra szállítását, mivel úgy ítélte meg, hogy a menedékkérők emberi jogaik sérülnek hazánkban. Ezzel az államtanács egy előző évi állásfoglalását erősítette meg.   

Az ECRE márciusban kérte az összes európai országot, hogy függesszék fel a menekültek Magyarországra szállítását a „magyar menekültrendszer hiányosságai” miatt. A szervezet felhívja a figyelmet arra is, hogy áprilisban az ENSZ Menekültügyi Főbizottsága (UNHCR) szintén a dublini egyezmény miatti transzferek átmeneti felfüggesztésére szólított fel.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szuper! Manchester, Berlin, Brüsszel és Nizza az ajánlott célállomás, itt nincsenek korlátozva a jogaik robbantásilag.

Ebből mi jöhetünk ki jól:-)))))))

Lalalalalero :)

Rohadjon meg az osszes migrancs ott ahol van

Ha egy olasz bíróság ezt mondja , akkor ez így is van ?...

Tegnap tüntettek a migránsokért, én sem értem, még mindig kevés nekik? Ez megmagyarázza, miért nem akarnak átadni:-)))))))))))))))))

"hazánkban nem biztosított a menekültek emberi jogainak megfelelő védelme."

Mondok jobbat! Csupa biztonságos ország veszi körbe hazánkat.
Ukrajna keleti részén néha necces a helyzet, de a nyugati rész békés. Tengerünk nincs. Légi úton jöhet évi pár száz menekült.
Azoknak meg nem kell védeni az emberi jogait.

Álprobléma..

"Tahó, balkáni állam lettünk. Szégyen!"

Melyik balkáni államból írsz?

Valóban. Az érem másik oldalaként Magyarország a terrorfenyegetettség szempontjából a világ egyre szűkülő zöld foltjai közé tartozik, vagyis a turisták számára biztonságos helyek közé.

http://www.origo.hu/utazas/hir..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés