Magyarország nem biztonságos a menekültek számára egy olasz bíróság szerint

2017. május 28. 16:38
Egy olasz bíróság korábbi álláspontját erősítette meg, amikor egy május 15-i döntésében nem engedte egy menekült Magyarországra szállítását: úgy ítélték meg, hogy hazánkban nem biztosított a menekültek emberi jogainak megfelelő védelme.

A civil szervezeteket tömörítő Európai Menekültügyi Tanács (ECRE) hívta fel a figyelmet az olasz legfelsőbb közigazgatási bíróság, az államtanács döntésére, mely szerint Magyarország megsérti az Európai Unió Alapjogi Chartáját – számol be a HVG.

Ezt egy menekült dublini egyezmény alapján való Magyarországra szállításának ügyével kapcsolatosan állapították meg. A bíróság nem engedte az illető Magyarországra szállítását, mivel úgy ítélte meg, hogy a menedékkérők emberi jogaik sérülnek hazánkban. Ezzel az államtanács egy előző évi állásfoglalását erősítette meg.   

Az ECRE márciusban kérte az összes európai országot, hogy függesszék fel a menekültek Magyarországra szállítását a „magyar menekültrendszer hiányosságai” miatt. A szervezet felhívja a figyelmet arra is, hogy áprilisban az ENSZ Menekültügyi Főbizottsága (UNHCR) szintén a dublini egyezmény miatti transzferek átmeneti felfüggesztésére szólított fel.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szuper! Manchester, Berlin, Brüsszel és Nizza az ajánlott célállomás, itt nincsenek korlátozva a jogaik robbantásilag.

Ebből mi jöhetünk ki jól:-)))))))

Lalalalalero :)

Rohadjon meg az osszes migrancs ott ahol van

Ha egy olasz bíróság ezt mondja , akkor ez így is van ?...

Tegnap tüntettek a migránsokért, én sem értem, még mindig kevés nekik? Ez megmagyarázza, miért nem akarnak átadni:-)))))))))))))))))

Valóban. Az érem másik oldalaként Magyarország a terrorfenyegetettség szempontjából a világ egyre szűkülő zöld foltjai közé tartozik, vagyis a turisták számára biztonságos helyek közé.

http://www.origo.hu/utazas/hir..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés