Kozák Luca nagy zuhéban futott új magyar csúcsot 100 gáton

2022. június 25. 20:21

Kozák Luca megjavította saját országos csúcsát 100 méteres gátfutásban. Az új legjobb idő: 12,70. Az eredménnyel az országos bajnoki címét is megvédte – negyedszer.

2022. június 25. 20:21
null
Balázs Boldizsár

A Tokióban olimpiai elődöntős magyar gátazónő, Kozák Luca olyan jó 100 méteren, hogy a távon még síkfutásban is kétszeres címvédőként érkezett az ezen a hétvégén rendezett Atlétikai Magyar Bajnokságra – míg saját számában, 100 gáton az utolsó négy magyar bajnoki cím volt az övé.

Kozák tegnap a segédszámának, a 100 síknak bajnoki címét elveszítette. Hogy csak másfél méterrel az egy hónapja már friss magyar csúcstartó specialista, Takács Boglárka ellen, az jelezte: jó formában van.

Ma pedig következett a fő versenyszáma, a 100 gát, melynek országos csúcstartója. Itt debreceni klubtársa, Kerekes Gréta jelentette a legnagyobb fenyegtést, aki Kozák négyes sorozata előtt legutóbb tudott bajnoki címet szerezni ebben a számban. 

Szél ügyében nem jött rosszul a budapesti kánikulát kicsit megkeverő mai front: a hitelesíthetőség határához közel, 1,7 m/s-mal fújt, hátulról. Ellenben a front hozott egy nagy zuhét is magával, így drámai kulisszát kapott Kozák 12,70-es új magyar országos csúcsa és címvédése.

Kozák Luca úton az új magyar csúcs felé. Fotó: Magyar Atlétika / Facebook
Kozák Luca úton az új magyar csúcs felé. Fotó: Magyar Atlétika / Facebook
Kozák ideje egy századdal jobb, mint a korábbi magyar csúcsa. 

Az idei müncheni Európa-bajnokság kvalifikációs szintjét már korábban megfutotta. Az idény előtt azt nyilatkozta, számára ebben a szezonban az lesz a legfontosabb verseny, akár az időpontban nagyon közeli, időzónában nagyon távoli eugene-i világbajnokságot is kész kihagyni érte.

Kozák az ötödik legjobb idővel rendelkezik Európában idén. 

Nyitókép: Kozák Luca ötszörös magyar bajnokként a célban 100 méter gáton. Fotó: Magyar Atlétika / Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kw3v865
2022. június 27. 17:48
Sunáznám a 61-es csajszit! Na persze a többit se rugdosnám ki az ágyamból....
Tóth Mária Éva
2022. június 26. 18:14
Mint volt atléta, , max. gratulációm !
llnnhegyi
2022. június 26. 18:13
Záporcsúcs!-:))) Gratulálunk! Sok zivataros futást kívánunk! Szeretünk!
flesh ripper
2022. június 26. 18:13
hajrá, további nagyszerű csúcsokra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik