Migráció: a kormányszóvivő szerint elsődleges kötelesség az EU-s állampolgárokkal szemben van

2015-12-11 09:45:20
Kovács Zoltán kormányszóvivő az állami tévében arról beszélt: többségében még mindig a humanitárius szempontok és az unió kötelessége, az ellátás mikéntje vetődik fel Európában a migránsválság kapcsán, pedig az elsődleges kötelesség az uniós állampolgárokkal szemben van.

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint az Európai Uniónak az elsődleges kötelessége az uniós állampolgárokkal szemben van a bevándorlással kapcsolatban. Az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában a kormányszóvivő azt mondta, bár az elmúlt két hónapban az unióban sokat változott, mégis még mindig más felfogás uralkodik, mint a magyar.

Kifejtette: többségében még mindig a humanitárius szempontok és az unió kötelessége, az ellátás mikéntje vetődik fel Európában. Hozzátette, az elsődleges kötelesség viszont az uniós állampolgárokkal szemben van, ha nem tudja az unió magát olyan helyzetbe hozni, hogy kontrollálni lehessen a folyamatokat, akkor „félresiklik” a megoldás. Kovács Zoltán közölte továbbá, a kvótarendszer, amellyel megoldanák a problémát rossz, igazságtalan, veszélyes és kivitelezhetetlen.