A migrációs játék határok nélkül című tragikomédia

2015-12-14 08:19:51

Megyeri Dávid
Magyar Idők
A tények nem hazudnak: Martin Schulzék nagyon is szeretik a nemzetállamokat, feltéve, ha az német. Magyarán: az egész uniót tekintik saját nemzetük államának.

„De figyeljünk csak Herr Schulz szóhasználatára. Az EP szocialista elnöke már befogadandókról beszél, érzékeltetve, hogy ezeket be kell engedni, s ellátni, függetlenül attól, ki fiairól–borjairól van szó. De mi az, hogy menekültválság? Hát mégsem kell örülni annyira eszeveszetten a liberó-balos politikus szerint a migránsok erőszakos beáramlásának? Ejnye, micsoda unortodox, illiberális, emberi jogilag kifogásolható magatartás ez! Meg aztán, ha a nemzetállami törekvések olyan kárhoztatandóak Schulzék szerint, akkor legelsősorban saját országukat kell alaposan lehordaniuk. Ha egyszer minden intézkedés az ő kényelmüket, gazdaságuk érdekeit szolgálja azzal, hogy először kancellárnőjük hívta meg a bevándorlókat, aki máig nem hajlandó kimondani, hogy most már ne jöjjenek, s mint kiderült: szakmunka céljából édesgették be a zömében analfabéta tömegeket, akkor ez bizony önző nemzetállami akciónak minősül és kötelezettségszegési eljárás után kiált. Ha pedig igaz, hogy a buzgó germánok a határuk lezárását fontolgatják, akkor egyértelmű: a nacionalizmus uszályába szédültek. Régi mozgalmár áthallással: felütötte a fejét Berlinben a nacionalizmus melegágya. Az meg már csak marcipándísz a lejárt szavatosságú, tottyadt tortán, hogy évek óta nem képesek több mint egymillió migránsnak elbírálni a menedékkérelmét, illetve ügyéhez hozzá sem kezdtek. Vagyis nincs mese: rájuk kell verni a büntetést, hisz emberi jogi szempontból súlyosan kifogásolható cselekményeket követtek el. Nem ellenünk kell tehát kötelezettségszegési procedúrát indítani, amiért a kiutasítottaknak el kell hagyniuk Magyarországot, hanem a tulokcsökönyösségű ál-kereszténydemokrata EU-felszámolóbiztosnő kancellárolta Németország ellen.

A tények nem hazudnak: Martin Schulzék nagyon is szeretik a nemzetállamokat, feltéve, ha az német. Magyarán: az egész uniót tekintik saját nemzetük államának. Mint a nagy Oroszország kovácsolta frigy, egy szovjetnek becézett unió idején a moszkvai csúcsnacsalnyikok. Merkel korábbi példaképei.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.