Skóciában migránskritikus kommentekért tartóztattak le egy férfit

2016-02-17 15:10:26
Szíriai menekültekről szóló sértő Facebook-kommentek miatt tartóztattak le egy férfit Skóciában – írja a The Guardian.

A közösségi médiában közzétett, migránsokat kritizáló kommentekért vették őrizetbe a negyvenéves férfit a skót Bute szigetén a The Guardian szerint.

12 szíriai család érkezett decemberben a tengerparti Rothesay on Bute városába, miután Skócia magára vállalta az Angliába érkező mintegy 1000 menekült harmadának elhelyezését. 

Humza Yousaf, a letelepítési programot koordináló menekültügyi munkacsoport vezetője és a skót kormány egyetlen muszlim minisztere egy nappal a megérkezésük előtt hívta fel a rendőrség figyelmét az interneten megjelenő iszlamofób gyalázkodásra.

Nem tolerálják az intoleranciát

Nem sokkal a megérkezésük után Mhairi Black, a Skót Nemzeti Párt képviselője kritizálta az online felületeken megjelenő tudatlan és rosszindulatú véleményeket, melyek a skóciai menekülteket a párizsi merénylőkkel hozták kapcsolatba. 

Ewan Wilson, a dunooni rendőrség felügyelője az őrizetbe vételt követően elmondta: reméli, hogy ez a letartóztatás mindenki számára nyilvánvalóvá teszi, hogy a skót rendőrség a közösségi médiában megnyilvánuló uszítást és gyűlöletkeltést semmilyen formában nem tolerálja.