Áttörték a kerítést a görög-macedón határon rekedt migránsok

2016-02-29 12:47:06
Vasúti talpfákkal verték szét a kerítés egy részét a görög-macedón határon feltorlódott migránsok. A rendőrség könnygázzal és hanggránátokkal próbálta megfékezni őket, de sokan így is átjutottak a macedón területre. Az összecsapásban többen megsérültek, néhány migráns kövekkel dobálta meg a rendőröket.

Kidöntötték a kerítés egy részét a görög-macedón határon feltorlódott migránsok hétfő délelőtt. A rendőrök könnygázzal próbálták visszaszorítani őket, de sokan átnyomultak macedón területre – jelentette az M1 tudósítója Idomeniből.

A migránsok először áttörték a rendőrkordont, majd megszállták a határ menti vasúti síneket, és az ott lévő talpfák segítségével elkezdték lebontani a görög-macedón határon emelt kerítést, amelyet később át is szakítottak.

A mintegy 300 iraki és szíriai menekült így kívánt tiltakozni az ellen, hogy a hatóságok szerintük túlságosan alacsony számban engedik át a őket Macedóniába, hogy folytassák útjukat Európa északi része felé.

A macedón rendfenntartók akkor vetették be a könnygázt és a hanggránátokat, mikor a migránsok betörték a kerítés kapuját a két országot összekötő vasútvonalnál. Többen megsérültek, néhány migráns kövekkel dobálta meg a rendőröket. A rendőrök, miközben megpróbálták feltartóztatni a tömeget, megkísérelték helyreállítani a határátkelőn kidöntött szárnyas kaput is.