Búcsú a potyautasoktól

2016-03-04 09:46:49

Megyeri Dávid
Magyar Idők
A népszavazás arra a dilemmára is választ ad, hogy az európai egyesült államokat vagy a nemzetállamok erős szövetségét akarjuk. Prognosztizálható: a többi tagállam is követni fogja példánkat.

„A népszavazás arra a dilemmára is választ ad, hogy az európai egyesült államokat vagy a nemzetállamok erős szövetségét akarjuk. Prognosztizálható: a többi tagállam is követni fogja példánkat. A migránsáradattal szemben fellépő balkáni országok is példát mutattak európaiságból Brüsszelnek, Ausztria pedig már egészen más húrokat penget, mint régebben, s élére állt az összefogásnak. Előbb-utóbb a közép-európai országok irányvonalát kell követniük a brüsszeli diktátumpolitikusoknak.

Kezdhetik mindjárt azzal, hogy megszüntetik az irreálisan magas szociális juttatásokat a menedékkérőknek, akik a hívó szóra százezerszám indulnak útra. Ha nem volna annyira édes a germánföldi gyümölcs, kevesebbeket lehetne megtéveszteni a könnyedebb élet illúziójával. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke már az új szellemiséget képviselte, amikor végre azt üzente a készülődő migránsoknak: ne gyertek Európába, ne higgyetek az embercsempészeknek! A görögökre is utalva kijelentette: vége a potyautaskorszaknak. A szentenciát a brüsszeli háttérszponzorok is komolyan vehetnék.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.