Bakondi: Anarchista csoportok segítik a migránsokat

2016-03-05 21:44:36
Bizonyos körzetekben anarchista csoportok jelennek meg a migránsok között, és többek között a kerítés átvágására alkalmas eszközökkel támogatják őket – jelentette ki az állami hírtévében a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója titkosszolgálati információkra hivatkozva azt mondta, hogy „bizonyos körzetekben anarchista csoportok” jelennek meg a migránsok között, és többek között a kerítés átvágására alkalmas eszközökkel támogatják őket. Bakondi György az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában arról is beszélt, hogy egy kerítés áttörésénél – például a görög-macedón határon – mindig nagyobb tömeg van a helyszínen, a konkrét támadásban azonban kevesebben, mintegy 2-300-an vesznek részt. A többiek figyelemmel kísérik a történteket, abban reménykedve, hogy sikerül az áttörés, és ők is túljuthatnak a kerítésen – fűzte hozzá.

A belbiztonsági főtanácsadó hangsúlyozta, hogy jövő szerdán nem dönt a kormány a magyar-román határ lezárásáról, csupán a védelem megerősítésről, elsősorban a magyar-szerb határszakaszon. A romániai határt akkor zárják majd le, ha a nemzetbiztonsági információk alapján szükségét látják. Hozzátette: ettől függetlenül már előkészítették a terepet, hogy ha úgy adódik, azonnal el lehessen kezdeni az építkezést. Bakondi György azt is mondta: nincs akadálya annak, hogy további katonákat és rendőröket vezényeljenek a határokra.