Anarchisták és bajkeverők lázadása Hellászban

2016-04-01 08:50:05

Pelle János
Magyar Idők
Miként lehetséges, hogy a merev hatalmi viszonyok felszámolásáért küzdő, állam- és vallásellenes anarchisták most kiállnak a migránsok mellett, akikkel az iszlám fanatizmus, az eddig ismeretlen vallási alapú totalitarianizmus nyomul be Európába?

Miként lehetséges, hogy a merev hatalmi viszonyok felszámolásáért küzdő, állam- és vallásellenes anarchisták most kiállnak a migránsok mellett, akikkel az iszlám fanatizmus, az eddig ismeretlen vallási alapú totalitarianizmus nyomul be Európába? (...)

Görögországban, ahol nemcsak a szélsőjobboldal, de az anarchista mozgalom is erős hagyományokkal rendelkezik, 2016 áprilisa az összecsapások hónapjának ígérkezik. A migránsok visszaküldését az EU határőrizeti ügynöksége próbálja meg végrehajtani.

A Frontex nem örvend különösebb népszerűségnek sem a migránsok körében, sem pedig a görög társadalomban. Két olyan görög anarchista csoportot is ismerünk, amely valószínűleg csak alkalomra vár, hogy akcióba lépjen. (...)

A görög és a nyugat-európai anarchisták, illetve szélsőbaloldaliak Athén belvárosában rendszeresen összeverekednek az idegengyűlölő, szélsőjobboldali Arany Hajnal párt aktivistáival, és az őket támogató, Németországból és máshonnan érkező újfasisztákkal.

Görögország belpolitikai és gazdasági helyzete mindennek nevezhető, csak stabilnak nem. Ebben a helyzetben meglehetősen kockázatosnak tűnik az ősellenségnek számító Törökországból érkező, lázadásra hajlamos, elkeseredett menekültek »parkoltatása«, majd visszafordítása.

Lehet, hogy a görög és nyugat-európai szélsőbaloldaliak és anarchisták, akik hevesen ellenezik az EU menekültügyi politikáját, nemsokára akcióba lendülnek, és olyan robbanásveszélyt idézhetnek elő Hellászban, amely az Európai Unióra felmérhetetlen következményekkel járhat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.