Dühkitörés

2016-04-11 21:34:53

A szerk.
Népszabadság
A vasárnap a határnál balhézók próbálták maguknak is bizonyítani, hogy potens emberek. Pedig csak játékszerei egy hatalmas meccsnek.

A vasárnapi csata kiindulópontja egy szórólap volt, amelyen aktivisták buzdították csoportos határátlépésre a migránsokat. Sokan kisgyerekekkel indultak neki az útnak. Akik azonban őket azzal hitegették, hogy végre mehetnek Németország felé, valószínűleg politikai motivációból vezették félre őket. A határ megnyitását akarják elérni, ha kell, konfrontáció árán.

A görögök a többi uniós tagállammal tétlenül nézik az Idomeniben uralkodó állapotokat. Az ittrekedt emberek megérdemelnék, hogy sorsukat megnyugtatóan rendezzék, ám most Európának az az érdeke, hogy a távoli menekülttáborokba és nyomortanyákra is eljussanak az elborzasztó képek. Ha a magyar autópályán való vonulás és németországi érkezés azt jelezte: érdemes elindulni, most legyenek olyan fotók, hogy nem érdemes.

A vasárnap a határnál balhézók próbálták maguknak is bizonyítani, hogy potens emberek. Pedig csak játékszerei egy hatalmas meccsnek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.