Fidesz: A szocialisták Brüsszel kérésére támadják a népszavazást

2016-05-06 15:30:13
A Fidesz szerint a baloldal meg akarja akadályozni, hogy Brüsszel helyett a magyar emberek dönthessenek arról, hogy kikkel akarnak együtt élni, sőt, szerintük a baloldal be akarta engedni és be akarja telepíteni a bevándorlókat.

A Fidesz szerint a szocialisták Brüsszel kérésére támadják a népszavazást, mert meg akarják akadályozni, hogy Brüsszel helyett a magyar emberek dönthessenek arról, hogy kikkel akarnak együtt élni, és végre akarják hajtani a kényszerbetelepítést.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte pénteken az MTI-vel, hogy Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője sajtótájékoztatón azt mondta, manipulatív, politikai szándékok által vezérelt félelemkeltésnek tartja a kormány körmendi esettel kapcsolatos kommunikációját. Közölte továbbá: a Fidesz fél attól, hogy kiderül, a manipulatív, a saját hatalma bebetonozásáról szóló népszavazási kérdés alulmarad a valódi Magyarország kérdéseivel szemben.

A Fidesz reagálásában azt írta, ha a baloldalon múlna, nemcsak a körmendi ideiglenes befogadóállomáson lennének migránsok, hanem egész Magyarország tele lenne bevándorlókkal, mert a baloldal be akarta engedni és be akarja telepíteni a bevándorlókat. Hozzátették: azt, hogy Körmenden pontosan mi történt, és hogy megfélemlítettek-e lányokat vagy sem, csak a rendőrség tudja kideríteni, a kormány ezért helyesen tette, hogy azonnali vizsgálatot rendelt el és megerősítette a település védelmét.