Ötven-ötven millió forintot kapnak a migránsokat segítő szervezetek

2016-06-13 17:07:00
A kormány a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, a Katolikus Karitásznak, a Magyar Református Szeretetszolgálatnak, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek és a Magyar Vöröskeresztnek 50-50 millió forintot biztosít, hogy folytassák korábban megkezdett munkájukat a migránsok ellátásában.

A kormány kiemelt támogatást ad a Karitatív Tanács (KT) öt, a déli határnál, illetve az országban működő befogadó állomásokon dolgozó tagszervezetének – közölte az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn Röszkén.

Soltész Miklós, aki a KT elnöki posztját is betölti, elmondta: a kormány a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak (MMSZ), a Katolikus Karitásznak, a Magyar Református Szeretetszolgálatnak, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek és a Magyar Vöröskeresztnek 50-50 millió forintot biztosít, hogy folytassák korábban megkezdett munkájukat az ország határához érkező migránsok, elsősorban családok, gyermekek, idősek és betegek ellátásában. 

Győri-Dani Lajos, az MMSZ ügyvezető alelnöke közölte, a szervezet munkatársai elsősorban egészségügyi ellátást biztosítanak a röszkei és a tompai tranzitzónánál a menedékkérelmük benyújtására várakozó migránsoknak.