Hogy Brüsszel is megértse

2016-07-06 07:15:51

Friss Róbert
Népszava
Bármit harsogjon a hatalom propagandagépezete, a menekült-kérdés e kormány legnagyobb hazugsága. Ez a kabinet ugyanis semmit nem tett a kérdés megoldásáért.

„Bármit harsogjon a hatalom propagandagépezete, a menekült-kérdés e kormány legnagyobb hazugsága. Ez a kabinet ugyanis semmit nem tett a kérdés megoldásáért. A görögökkel, szerbekkel, horvátokkal, szlovénekkel időben tárgyalva lezárhatta, vagy legalább is leszűkíthette volna a balkáni folyosót - amit aztán az uniós-török megállapodás elért -, ellenben csaknem ellenőrizetlenül zúdította Ausztria és Németország nyakába a délről érkezőket. Ellátatlanul, úgy hogy önigazolásul még a nemzetközi sajtót is félrevezetve hadiállapotot teremtett Röszkénél és a Keletinél.

Ennél is súlyosabb bűntett azonban az, amire a népszavazás utánra készülnek. Nem elég, hogy látszólag a nem létező uniós menekültkvótáról kell szerintük szavazni, a referendum valójában nem más, mint az uniós tagságról szóló népszavazás. Ha valaki a kormánynak ad igazat, akkor megtagadja magát az uniós közösséget, akkor az októberi voksát ez a kabinet arra használja majd fel, hogy az általa meg nem állított Brüsszelt faképnél hagyja. Ezért kell távol maradni az urnáktól októberben pártállás nélkül minden Európa-párti magyarnak.

Hangosan, hogy Brüsszel is megértse.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.