Érvénytelen szavazat az értelmetlen népszavazásra

2016-07-11 12:13:50

Vágó Gábor
Falra ment a parlament
Ideje volna bemutatni a kormánynak, hogy nem lehet mindent megetetni velünk. Ezzel együtt megmutatni az ellenzéknek, hogy a sunnyogás az nem egy vonzó politikai magatartás.

„Amíg a nép félelemben él, addig sok mindent megtehet vele a kormánya. Jól tudják ezt a Fidesznél is, ezért próbálják folyamatosan magasan tartani a rettegési szintet. A rettegtetés tárgya tavaly óta a menekültek, és velük kapcsolatban az Európai Unió. Miközben akkora a munkaerőhiány a cégeknél, hogy a magyar gazdaságnak kétszázötvenezer vendégmunkásra van szüksége a növekedési ütem fenntartásához, aközben a kormány 1294 menekült befogadása ellen ágál, és 4,5 milliárdot költ el a népszavazási kampányra. (...)

Értelmetlen kérdésre nehéz értelmesen válaszolni. Véleményem szerint az értelmetlen népszavazásra csakis az érvénytelen szavazat lehet a megfelelő válasz. Ezzel nem járulunk hozzá a szavazás érvényességéhez, így nem legitimáljuk a kormányt. Illetve nem bújunk el otthon puffogni a fotelben, a kormányra bízva a döntést. Ha számottevően sokan szavazunk érvénytelenül, annak politikai ereje lesz. Ideje volna bemutatni a kormánynak, hogy nem lehet mindent megetetni velünk. Ezzel együtt megmutatni az ellenzéknek, hogy a sunnyogás az nem egy vonzó politikai magatartás. Nem lennék meglepve, ha a »Szavazz fasszal tavasszal« mozgalom mintájára »Szavazz ősszel pöccsel« mozgalom indulna be a kampányban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.