Kósa: Ne ide hozzuk a bajt, inkább vigyünk segítséget!

2016-09-09 19:09:41
„A felső határ a csillagos ég?” – utalt Kósa Lajos a szerinte felső korlátot nélkülöző kötelező betelepítési kvótára. A Fidesz frakcióvezetője kijelentette: Nem Európába kellene hozni a menekülteket, hanem a menekültek hazájába kell vinni a segítséget, a politikus szerint ugyanis a migráció nem oldja meg sem a munkaerőpiaci, sem a népesedési problémákat.

Kétségbeejtőnek tartja az illegális bevándorlással kapcsolatos brüsszeli álláspontot Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője.

A politikus pénteken Balatonfüreden, a Fidesz-KDNP évadnyitó – jórészt a migrációval foglalkozó– frakcióülése utáni sajtótájékoztatón azt mondta: az európai emberek nem értik, hogy Brüsszel miért tehetetlen a migrációs válság kezelésében. A migrációt meg kell állítani, és ki kell mondani: ne a bajt hozzuk Európába, hanem a segítséget vigyük oda, ahonnan a migránsok jönnek - fogalmazott.

„A felső határ a csillagos ég?”

Kósa Lajos szerint azonban a magyarok szerencsés helyzetben vannak, mert – Európában szinte példátlan módon – véleményt mondhatnak a migrációról az október 2-i kvótareferendumon, amelyen „nemmel kell szavazni”.

Az Európai Bizottság több lépésben is előkészíti a kötelező betelepítési kvótát – folytatta –, amely felső korlát nélküli, arra ugyanis senki nem tud válaszolni, hány migránst kellene befogadni. „A felső határ a csillagos ég?” – tette fel a kérdést.

A migráció nem oldja meg sem a munkaerőpiaci, sem a népesedési problémákat

A Fidesz frakcióvezetője arról is beszélt, hogy hazugságnak bizonyultak a baloldali politikusok érvei a migráció jótékony hatásáról, a bevándorlás ugyanis nem oldja meg sem a munkaerőpiaci, sem a népesedési problémákat. Ráadásul a migrációval a bűnözés is nő – tette hozzá, hivatkozva a frakcióülésen elhangzott belügyminiszteri tájékoztatásra.

A magyar-szerb határra tervezett harmadik kerítésről Kósa Lajos kérdésre azt mondta: az új kerítés azt a célt szolgálná, hogy megkönnyítse a rendőrség és a honvédség munkáját, az elfogás ugyanis lényegesen könnyebb kettős határbiztosítással. Ezért ezt elsősorban a határsértés szempontjából veszélyesebb helyekre kellene majd telepíteni. További részleteket kerítésügyben nem közölt arra hivatkozva, hogy nem akarják tájékoztatni a sajtón keresztül az embercsempészeket.

 

(MTI)