Újra ellenőriztetné a migránsokat egy német miniszter

2017-01-06 11:58:10
Ismét le kellene ellenőrizni az elmúlt két évben Németországba érkezett migránsokat Gerd Müller német fejlesztési miniszter szerint. A többszörösen beadott menedékkérelmek és regisztrációk miatt szerinte sok millió eurót tettek zsebre jogosulatlanul migránsok tömegei.

Gerd Müller német fejlesztési miniszter (CDU) szerint újra ellenőrizni kellene az összes migránst, akik az elmúlt két évben Németországba érkeztek. Müller a szociális támogatásokkal való visszaélések és a terrorveszély miatt vizsgáltatná meg újra a migránsokat. Szerinte ezt a lakosság is igényli.

A miniszter a berlini kamionos ámokfutó Anis Amrira és a csak Braunschweigben 300 esetben feltárt, többszörös regisztráció miatti, segélyekkel való visszaélésekre utalt bejelentésében. „Németországban több tízezer esetben történhetett visszaélés a szociális támogatásokkal. A Németországba érkezett menedékkérők a többszörös regisztráció segítségével sok millió eurót tehettek zsebre” – fogalmazott. Szerinte sürgősen szükség lenne a biometrikus regisztrációra.