Emberi jogi kiállásért börtön?

2017-03-28 14:58:22

Nuszbaum Tibor
Reflektor
Magyarország egy kicsit megint szarabb hely lesz kicsinyes és önző politikai érdekek miatt.

„Ha ez nem valódi nemzeti konzultáció, akkor nem tudom mi az. Jó látni, hogy a porcukorbajszú habony-művek még véletlenül sem operálna a manipuláció álságos eszközeivel, hanem őszinte érdeklődéssel, az árnyalatokat figyelembe véve, és kérlelhetetlen igazságkeresést zászlajára tűzve kér segítséget a nemzettől stratégiai ügyekben. (...)
 
A konzultációs ívek valódi lényege az, hogy csak és kizárólag azok a szemellenzős fidesz-hívők hajlandóak visszaküldeni azokat kitöltve, akiknek nem számít, hogy mennyire irányítottak a feltett kérdések. Ebből kiindulva várhatóan 98 százalékban »kinyilvánítja a nemzet az akaratát«, hogy igenis büntessék meg azokat, akik szerint be lehet fogadni menekülőket (a kormány értelmezésében illegális bevándorlókat).
 
Minden bizonnyal persze a végén nem fogják börtönbe zárni azokat, akik magánemberként kiállnak a menekültek jogaiért (talán majd 5 év múlva érkezünk el a putyini úton idáig), viszont akik emberek akarnak maradni morális értelemben is, azok egyre szarabbul fogják érezni magukat, sőt a konzultáció eredményeképpen még az is társadalmi legitimációt kap, hogy lehazaárulózzák őket.
 
Összegezve Magyarország egy kicsit megint szarabb hely lesz kicsinyes és önző politikai érdekek miatt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.