Kilopják a pénzünket – na és?

2023. augusztus 06. 14:48

Elhisszük, hogy ebben a hirtelen jött ötletben semmi sandaság nincs, nem a jövő évi választások előtti hadművelet egyik elemével van dolgunk.

2023. augusztus 06. 14:48
Németh Péter
Németh Péter
Hírklikk

„A Magyar Közlönyben megjelent a rendelet, amely alapján közszolgálati ellenőrzés lesz az önkormányzatoknál. Az ellenőrzés a 2022. január 1-jétől 2023. július 31-ig tartó időszak munkáltatói intézkedéseire terjed ki. A kormány Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert kérte fel az ellenőrzések elvégzésére. Az ellenőrzést a helyi önkormányzatok polgármesteri hivatalainál és közös önkormányzati hivatalainál végzi a miniszter – írja a Magyar Közlöny.

...

Hát ez kemény, mondhatnánk pestiesen.

Ez a kormány tényleg odafigyel mindenre, és persze semleges is, hiszen nem azt írta elő, hogy csak az ellenzék által vezetett önkormányzatokat vizsgálják, hanem valamennyit. És mi ezt el is hisszük. Elhisszük, hogy ebben a hirtelen jött ötletben semmi sandaság nincs, nem a jövő évi választások előtti hadművelet egyik elemével van dolgunk. Áh, dehogy! Egyszerűen rendnek kell lenni. Rendnek még akkor is, ha teli vagyunk bajjal, recseg-ropog a gazdaság, még mindig nem látszunk ki az inflációból, a kormány saját pártáján is vannak bőven vizsgálni való ügyek (Völner-ügy, illetve az egész igazságügyi minisztérium, a Brüsszelbe menekített Varga Judittal együtt), szóval mindezek mellett, muszáj figyelmet fordítani az önkormányzatokra.

Egyesek szerint eljuthatott valami füles az egyik ellenzéki vezetővel kapcsolatban, hogy szabálytalanul vette ki a szabadságát, vagy úgy vett fel idegen nyelv-pótlékot, hogy közben nem is beszél idegen nyelvet, horribile dictu, valakinek sok pénzt adtak szabadság-megváltás címen. És akkor, ha így történt, a szigorú kormány lecsap a szabálytalankodókra. Amit helyesen tesz, így kell ennek működnie. Aki vét a rendeletek ellen, aki szabálytalankodik, az bűnhődjön is.”

Nyitókép: MTI/Kollányi Péter

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. szeptember 01. 04:10
Kovacs ubi: Anyádba.
piramis-2
2023. augusztus 07. 05:58
Jaj, péter! Ha a kommunista kurva anyád nem lett volna jó elvtárs, akkor te sem leszel páttitkár és söpörhetnéd az utcát, az lenne a te szinted!
Kenton
2023. augusztus 07. 05:45
Ez a csávó!Bazdmeg,egyszer,legalább egyszer,ebben a nyomorult életedben,nem magadból indulnál ki,hidd el észre vennéd,hogy az élet szép...is lehet!De amíg ebben az egy bites felfogásban élsz,hogy ti vagytok a jók,a kormány a rossz,addig örökre egy megkeseredett szarházi maradsz!
tapir32
2023. augusztus 07. 04:12
Magyarországon a korrupció elleni harc és a jogállam kiépítése azzal kezdődött, hogy a Fidesz 13 éve kormányt alakított. Kivágták a hatalomból a korrupt, aljas semmirekellőket! Magyarországon az ellenzék 13 éve mást sem csinál, mint az állítólagos korrupciót vizsgálja, feltételezések, fantázia szülemények, pletykák alapján. Tény alig van vagy nincs, ahol van, azt a hivatalos szervek hivatalból vizsgálták/ják. Akik, bizonyítatlan híresztelések, feltételezések alapján pálcát törnek mások felett, lopással, csalással, korrupcióval vádolnak másokat, azok nem a jogszerű, tisztességes eljárás hívei. Mocskolódók, hangulat keltők, prejudikálók. Becstelenek! Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet! Orbánt és a kormányt is! Az ellenzék korrupcióról, lopásról szóló hangzatos szólamaira a bizonyíthatatlanság a bizonyíték. Így működnek az összeesküvés elméletek! Egyetérteni a hatalommal nem birkaság! Azért kerültek hatalomra, mert sokan egyetértettünk velük! Ilyen a demokrácia!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!