Ekkor lehet újabb Volán-sztrájk

2023. december 29. 11:12

„Az ajánlat és a sztrájk támogatottsága alapján dől majd el, hogy lesz-e újabb két napos munkabeszüntetés” – fogalmazott Dobi István.

2023. december 29. 11:12

„Egyes városokban eltérő mértékben, de a Volánbusz dolgozóinak 20-40 százaléka már visszajelezte, hogy támogatja a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (Szaksz) bérharcát, és kész sztrájkolni, ha a munkáltató kedvezőtlen béremelési ajánlatot tesz” – árulta el a Népszavának a szervezet elnöke, Dobi István.

Kiemelte: ahol most 40 százalékos a támogatottság, ott biztosan meglesz a 60 százalékos összefogás, ahol 20 százalékos, ott „rá kell kapcsolni”. A lapnak a SZAKSZ vezetője elárulta, az ünnepek alatt ugyan lassult a támogatói aláírásgyűjtés, de az újévben – a tervek szerint január 10-éig, de ha szükséges, 16-áig – folytatódik az akció. Azért addig, mert a munkáltató azon a napon közli majd a jövő évi bérfejlesztési ajánlatát.

Az ajánlat és a sztrájk támogatottsága alapján dől majd el, hogy lesz-e újabb két napos munkabeszüntetés január 28-án és 29-én”

–fogalmazott.

A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy december 10-11-én az elégséges szolgáltatás biztosításával már tartottak kétnapos sztrájkot a Volánbusz dolgozói.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2024. január 08. 19:52
"Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (Szaksz)" That sucks.
Ehetős Odó
2023. december 29. 12:31
Dobi István, hehehe. Milyen szép patinás komcsibérenc név.
faramuci
2023. december 29. 11:44
Nekik is adjunk "várható"pedagógus bért,a gyárakban dolgozót meg szarjuk le ,hiszen ők csak a gazdaságot működtetik. Mi a fasznak nekik jó fizetés.?? A melósok szakszervezeteit már 1990-ben szétverték,hogy vonzuk a beruházókat,ami meg létezik az megvett díszegylet.
scorpicores
2023. december 29. 11:39
Értem, h a 6-8%-os ajánlott béremelés kevés, de hogy 25%-os követelésről tapottat sem mozdulni ??!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!