Az Orbán-viszály rávilágít az EU hanyatló tekintélyére

2024. január 31. 12:50

Az EU képmutatása a jogállamiság tekintetében most lepleződött le.

2024. január 31. 12:50
Orbán Viktor EU-s mappával
Philip Cunliffe
Unherd

„Nem meglepő, hogy Orbán Viktor kormánya kárörvend, mivel az EU képmutatása a »jogállamiság« tekintetében most lepleződött le, miközben ma reggel arról számoltak be, hogy a blokk újabb ajánlatot tett a magyar miniszterelnöknek, abban a reményben, hogy meggyőzi őt arról, hagyjon fel az ellenállással.

Az, hogy Brüsszelnek folyamatos viszálya van az EU néhány keleti, ellenszenvesebb tagállamával, aligha újdonság. Nincs szükségünk bizalmas feljegyzésre sem ahhoz, hogy kiderüljön, hogy az EU-t gazdasági analfabéták irányítják – elég csak az euróövezetre nézni, hogy ezt lássuk. 

Az sem meglepő, hogy az EU veréseket osztogat a szófogadatlan tagoknak: Görögország megbüntetése a 2015-ös adósságválság idején a bosszúálló kegyetlenség egyik példája volt, a pimaszság célja pedig az volt, hogy félelemmel összetartsa az eurózónát.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Varga Judit

Facebook

Idézőjel

Jól figyelj, Brüsszel: Magyarország soha nem enged a zsarolásnak!

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2024. január 31. 21:33
>>> recipkoki 2024. január 31. 16:13 • Szerkesztve Orbán attól tart, hogy létrejön a Baltikum-Lengyelország-Ukrajna tömb, amely amerikai befolyás alá kerül, és ellenpólusává válik a francia-német érdekzónának, ezzel Európa kettészakad.<<< Senki le sem szarja, hogy kettészakad. A többsebességes Európa eldöntött terv. A fent említett blokk jól láthatóan létezik és vélhetően évek óta masszív lobbit is folytat. Ukrajna az USA trójai falovának lett felkészítve az EU-ba, brüsszeli szófordulattal élve. Az EU módszeres rákényszerítése erre a trójaira épp a szemünk előtt zajlik. Csupán az orosz gázt és olajat kellett kiiktatni az energiafüggőség deprivalásához. A gazdák tüntetése ennek a hozadéka és ez még csak a kezdet.
5m007h 0p3ra70r
2024. január 31. 21:19 Szerkesztve
>>> recipkoki 2024. január 31. 15:33 https://hvg.hu/eurologus/20240129_Nincs_titkos_unios_terv_Magyarorszag_megbuntetesere<<< “ Hivatalos források cáfolták az EUrologusnak a Financial Times azon értesülését, hogy az EU gazdasági szankciókat készít elő Magyarországgal szemben” Aztán mindjárt meg is nevezik ezeket a hivatalos forrásokat, tessék figyelni a többesszámra, fontos! “ Az Európai Tanács egy magas beosztású tisztviselője azt mondta” Ja mégsem! Kizárólag “egy”. Ráadául névtelen. Majd jön a lényeg. “ a dokumentum „olyan javaslatot tesz, amely nincs összhangban a tárgyalások menetével”. Ez utóbbit azonban nem részletezték.” ❗️Tények: fiktív személyeket (=1) citálva ismeretlen tartalmú dokumentumokra hivatkozva kijelentéseket tett egy baloldali propagandatermék.❗️ Senki semmit sehol semmikor nem cáfolt. Capisce?
5m007h 0p3ra70r
2024. január 31. 21:04
Az EU-nak már semmije sincs a dekadens arroganciáján kívül.
Akitlosz
2024. január 31. 17:34
Mert mikor volt az EU-nak tekintélye? Van a tekintélyének honnan hanyatlania? Azok hiszik, hogy hanyatlik az EU, akik megszavazták az EU tagságot. A többieknek azonos szinten van, mint volt 2003-ban. Ezért nem szavazták meg és nem is csalódtak. Jól döntöttek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!