Barátok közt

2024. január 13. 22:25

Az új Barátok közt castingján nem az ország barátait keresik, hanem Orbán barátait.

2024. január 13. 22:25
Lendvai  Ildikó
Lendvai Ildikó
Népszava

„Ezzel annyiban nincs is baj, hogy a Balkán gazdaságilag és politikailag valóban fontos Európának, különösen Magyarországnak. Megtanulhattuk: Európa belső békéjének a Balkán nyugalma az egyik záloga. A baj ott kezdődik, hogy Orbán inkább balhét kever a Balkánon, a törékeny szerkezetű Bosznia-Hercegovinában is gyufával rohangál a benzineskanna körül, az elszakadással fenyegető, békebontó, szeparatista Dodikot támogatva. Vagyis Balkán-politikája nagyon is szelektív: azokat a derék nacionalista, tekin­télyelvű diktátorpalántákat (egy balkáni politikus szavaival »kispályás orbánokat«) öleli keblére, akik Put­yin barátai és a keresztény gyökereit úgymond elvesztő Unió kritikusai. A Der Standard szerint »egyesíti a Putyin-barát erőket a Nyugat-Balkánon«, »kiterjeszti csápjait az egyívású autokraták felé«.

Ezért nem drága semmilyen blama, semmilyen kompromittáló haverság. Nem volt elég Szíjjártó Barátság-érdemérme, Orbán most kapta meg Dodiktól azt a kitüntetést, amit tavaly Putyin, előtte meg öt elítélt háborús bűnös, így Radovan Karadzic és a Balkán mészárosának nevezett Ratko Mladic is megkapott. Hogy miniszterelnökünk örömmel fogadja a megtiszteltetést, azt Dodik azon az ünnepségen jelentette be, amelyet a 100 000 halottat hozó háborút elindító eseménynek, a boszniai szerb köztársaság egyoldalú kikiáltásának évfordulóján rendeztek. Nem is vett rajta részt más külföldi vendég, mint az orosz nagykövet, na meg Putyin hírhedett motoros bandája, az »Éjszakai Farkasok«.

Dodik, a jó barát, az egykori csetnik köszöntéssel üdvözölte a felvonulókat. Hogy a zavaros történelmi szerepet betöltő csetnikek nem éppen magyarbarátságukról voltak híresek? Miért, Orbánék másik cimborája, Fico talán igen?

Kit érdekel! Az új Barátok közt castingján nem az ország barátait keresik, hanem Orbán barátait. Úgy tűnik, elég szép gázsit ígérnek nekik.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
logbasepass
2024. január 14. 20:19
Ébresztő kedves Ildikó! Ideje kikászálódni a koporsóból! Lassan már 14 éve b@sztatjátok Orbánt és a rendszerét, igen kevés sikerrel! Bennünket megrövidítettetek, mert nem az érdekeinket képviselék a tiétek az EU-ban. Lustaság a tehetségtelenség és a hozzánemértés - ezek vagytok ti! Az életben nem kerülök vissza a hatalomba, de még az erőszakos bitangok gyülekezete EU segítségével sem,! Vedd tudomásul: A TÖRTÉNELMET EGY JÓ IDEJE ÉS MÉG EGY JÓ DARABIG ORBÁN ÍRJA,!
pumuklik
2024. január 14. 14:47
Vén , komcsi qrva, Aczél et felszopója!
hxl101
2024. január 14. 12:43
Szar van a palacsintába!!!! Lendvai recipkoki néven itt irogat
zsolt196969
2024. január 14. 11:29
Legyen szép napotok DK pöcsök. Ennyi a tudás. Tüntetni. 20 db nyugger.. Meg 10db Belpesti zsidó gyerek aki a telefonról olvasta fel az imát. Kevés. Recipkoki az észt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!