Hoppá, az MSZP ügyvédjének irodája lett egy új párt székhelye

2024. március 19. 13:32

Civil Frakció Párt néven új párt alakult, amelynek székhelye az MSZP ügyvédjének, Litresits Andrásnak az ügyvédi irodája. Az ügyvéd egyebek mellett Czeglédy Csabát is képviselte.

2024. március 19. 13:32

Nyitóképünkön Litresits András ügyvéd. Fotó: MTI/Honéczy Barnabás

 

Új pártot vett nyilvántartásba március 13-án a Fővárosi Törvényszék, aznap, amikor Sulyok Tamás köztársasági elnök kitűzte az európai parlamenti választások és az önkormányzati választások napját. 

A Civil Frakció Párt, vagyis a CIFRA a nyilvántartás szerint „egy demokratikus párt, melynek elsődleges célja a magyar állampolgárok érdekeinek képviselete, valamint minden magyar állampolgár számára élhető, modern, alkotmányos demokrácián alapuló jogállam kialakítása.” 

A párt tényleges működéséről ugyanakkor nincsenek fellelhető információk, mindössze az derül ki, hogy a létesítő okirat már tavaly október végén elkészült. Ennél sokkal beszédesebb, hogy 

a Civil Frakció Párt V. kerületi, Veres Pálné utcai székhelye az MSZP ügyvédjének, Litresits András ügyvédi irodájának címével.

Litresits több szálon köthető az MSZP-hez: az ügyvéd volt 2019-ben a szocialista párt delegáltja a Nemzeti Választási Bizottságban, de ő képviselte a bíróság előtt Nagy Blankát, az ellenzék korábbi, trágár kiskunfélegyházi jelöltjét, valamint többször képviselte a bűnszervezet létrehozásával és költségvetési csalással vádolt DK-s Czeglédy Csabát is.

Az ügyvéd vezette azt a 2019-ben alapított tanácsadó céget, amelyt az MSZP-től több tízmillió forint értékben kapott megbízásokat 2019 és 2022 között.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­A­ ­d­­­ö­­g­ö­s­­ ­­l­­­á­­­n­­­y­­o­­­k­­ ­v­á­r­­n­a­­k­ ­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
eljolesz
2024. március 19. 17:38
"célja a magyar állampolgárok érdekeinek képviselete, valamint minden magyar állampolgár számára élhető, modern, alkotmányos demokrácián alapuló jogállam kialakítása.” Oké, a jogállamból máris tudom, hogy ez a bagázs kiféle-miféle, de szerintem nem fogják sokra vinni, mert kifelejtették az európai értékeket.
Rodolfo
2024. március 19. 16:25
Becsületes ábrázata van ennek a krapeknak, annyi szent.
Rodolfo
2024. március 19. 16:02
Zsebekre és értékekre figyelni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!