Frank Füredi rávilágított: az antifák úgy antifasisztáznak, hogy gyakorlatilag már nincsenek is fasiszták

2024. április 27. 08:53

Az antifák a mostani „kulturális elit” rohamosztagosai lettek a világhírű szociológus szerint.

2024. április 27. 08:53
null

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

„Mi az Antifa? A kulturális elit rohamosztagosai” – tette fel a kérdést Frank Füredi új esszéjében. A szociológus szerint az antifa „fasiszta módszereket alkalmaz a fasizmus elleni álságos harcában”.

Kifejtette, „az antifa furcsa jelenség, mert olyasvalaminek az ellentéteként jeleníti meg magát, ami gyakran nem is létezik. Nem mintha szervezett, barna inges, félkatonai egységek járnák Európa utcáit. 

Éppen ellenkezőleg, ez az állítólagos antifasiszta mozgalom olyan környezetben működik, ahol a fasiszták feltűnően hiányoznak”.

„Az antifa mégis folyamatosan azt a benyomást kelti, hogy a fasizmus egyértelmű és jelenvaló veszélyt jelent” – jegyezte meg, pedig „történetesen az antifa aktivizmusához nem szükséges valódi fasiszták jelenléte. Hogy miért? Mert magának tulajdonította a hatalmat, hogy a fasizmus és a szélsőjobboldal fogalmát kiterjessze mindenkire és minden olyan mozgalomra, amely nem tetszik neki. [...] A fasisztákkal és a szélsőjobboldallal való riogatás a nyugati világ politikai és kulturális tájképének szokásos jellemzőjévé vált. Az ilyen címkéket nemcsak a konzervatív pártok leírására alkalmazzák rutinszerűen, hanem az uralkodó elit normatív feltevéseit megkérdőjelező csoportok patologizálására is.”

 

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2024. május 07. 11:21
kokrowatz-0 akkor frank füredinek -mint zsidónak- javaslom, hogy legközelebb nyugodtan menjen el a "becsület-napi" rendezvénysorozatra. vegye fel a kipát is, nem lesz baj. --------------- Jártél te Észak-Olaszországban mostanában? Firenzében? Torinóban? Milánóban? Láttad, hogy néznek ki ott az utcafalak, a járdák, a templomok, ezeréves m ű e m l é k e k utcai falazatai? Milyen graffitikkel vannak telefújva? A 'fasiszták' uralják az utcákat? Te idióta.
Aerion
2024. május 07. 11:16
Az antifák a mostani „kulturális elit” rohamosztagosai lettek a világhírű szociológus szerint. ------------------ Csak annyiban vitatkoznék, hogy nincs itt semmiféle 'kulturális elit', moslék van, aminek sturmabteilungja az antifa. A moslék = náci párt. Most, hogy már deklarálták a zsidóellenességet, kimondható.
kokrowatz-0
2024. április 27. 17:25 Szerkesztve
akkor frank füredinek -mint zsidónak- javaslom, hogy legközelebb nyugodtan menjen el a "becsület-napi" rendezvénysorozatra. vegye fel a kipát is, nem lesz baj.
cutcopy
2024. április 27. 12:26
Igen, most az antifák az új fasiszták..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!