Kővel dobta fejbe a rendőrt egy afgán embercsempész Ásotthalomnál, eljárás indult ellene

2024. május 02. 10:45

A férfit felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével gyanúsítják.

2024. május 02. 10:45

Nyitókép: Illusztráció/MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs

Eljárás indult egy afgán embercsempésszel szemben, aki tavaly a határt védő rendőrökre támadt – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-t. A közlemény szerint a férfit felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és közlekedés biztonsága elleni bűntettel gyanúsítják. 

A férfival szemben embercsempészés bűntette miatt egy másik eljárás is zajlik.   

Az adatok szerint 2023 márciusa és júliusa között Ásotthalom közelében, a két határkerítés közötti területről a külföldi férfi többször erőszakkal akadályozta a rendőröket a határőrizeti járőri feladataik ellátásában. Különböző tárgyakat, köveket és fahusángokat dobott át a határkerítésen a közeledő szolgálati járművek felé, amelyek közül egy rendőrautónak csak gyors irányváltással sikerült a dobás irányából kitérni. 

A férfi a gyalogosan járőröző rendőrökre is rátámadt, és egy kővel megsebesítette egyikük fejét és kezét.   

A gyanúsítottat a határvédelmi kamerarendszer felvételeinek elemzésével, valamint a szerb hatóságokkal együttműködve sikerült azonosítani. A férfivel szemben embercsempészés bűntette miatt is nyomoznak, mert tavaly tavasszal és nyáron rendszeresen segített több száz illegális migránsnak Szerbia területéről az ideiglenes biztonsági határzáron keresztül Magyarországra jutni. A gyanúsítottal szemben nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A férfit elfogták, majd a szerb rendőrök átadták a magyar hatóságoknak. A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki nem tett vallomást. Az embercsempészés bűntette miatt folyó eljárásban elrendelték letartóztatását – áll a közleményben.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. május 03. 12:23
Az USA összes egyetemén a palesztinbarát tüntetőket, anarchistákat, sok muzulmánt szépen letartóztatták és ahol a harc a rendőrséggel nagyon heves lett, ott gumilövedékeket is bevetettek. Nem voltak szégyenlősek, senki nem itéli el, h. több száz embert letartoztattak, akik között valódi diák kevés volt. Azokat pedig simán eltávolitják a hallgatók köréből. Ott, az igazi jogállamban, van halálbüntetés is több államukban. Csak Európában finnyáskodnak a jogvédők ? A megkövezés ( erkölcstelennek tartott nőket vagy az országhatárokon kővel dobálás náluk szokás...
Zolotarjov
2024. május 02. 22:13
Fel kellene húzni a kerítésre, zongorahúrral, egy pár disznókörömmel a nyakában. Ebből értenének Ahmedék..
Dunhill67
2024. május 02. 18:11
ez akár kinézhet(ne) jó pár évnek.....de,ah nem bánom,inkább ássák el....élve
KBA98
2024. május 02. 16:37
Miért nem lövik le ezeket a szemeteket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!