Orbán Balázs könyvet írt a magyar stratégiai gondolkodásról

2020. december 06. 16:15

Az államtitkár könyvét a jelenlegi és a korábbi kancelláriaminiszterek jelenlétében mutatja be az MCC december 7-én a Facebookon.

2020. december 06. 16:15
null

Orbán Balázs szerint kivételes lehetőségek állnak előttünk, és mindez kivételes felelősséggel párosul, Ezért érezte aktuálisnak tapasztalatait, kutatásait egy kötetben összegezni. A kötet címe a „A magyar stratégiai gondolkodás egyszeregye” lett. 

„Tudnod kell, melyik kikötő felé tartasz, mielőtt be akarnád fogni a jó szelet, mely odarepít” – írja Seneca egyik episztolájában. Nem elég azonban felismerni a kedvező szelet, érteni kell a hajósmesterséghez is. Az állam és a hajó kormányzása közötti párhuzam régóta tartja magát. Ha szétnézünk a világban, azt látjuk, hogy a sikeres nemzetek képesek felismerni, milyen a széljárás, ismerik hajójuk képességeit, egyúttal a megfelelő útvonalat is előre meg tudják tervezni. A 2010 utáni kormányzás is ezen az elképzelésen alapult – áll a köny beharangozójában.  

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség Parlamenti és Stratégiai államtitkára új kötetében, A magyar stratégiai gondolkodás egyszeregyében arra vállalkozik, hogy feltárja a magyar stratégiaalkotás mögött meghúzódó elveket és szempontrendszert, s ezek segítségével felrajzolja a mindenkori magyar stratégiaalkotás sarokpontjait. A Mathias Corvinus Collegium ennek a könyvnek az ismertetőjével egybekötött exkluzív kerekasztal-beszélgetést szervez a jelenlegi és korábbi kancelláriaminiszterek részvételével.

A könyvet a kerekasztal-beszélgetés keretében december 7-én mutatják be.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. december 07. 13:09
Bár a szerző neve jól cseng bizonyos körökben, én inkább maradok az eredeti Orbán Balázsnál: https://hu.wikipedia.org/wiki/Orbán_Balázs_(író)
George Soros 2.0
2020. december 07. 09:24
Navra miről beszél majd? Hogyan kell Unióban egysejtűvé vállni?
VakzKommondor
2020. december 07. 09:03
Annyira szánalmasan izzadságszagú az egész, hogy reagálni sincs kedvem. Remélem a sosem volt remek focink szerepel benne-
nick69
2020. december 07. 08:43
Orbán Balázs nagyon okos és végtelen a türelme, amit a CS1K-val folytatott moderált beszélgetésben is bizonyított. Érdekes módon, a független, objektív Amnézia Internacionále ügyvezetője a beszélgetés közepén beszállt CS1K mellé, hátha összejön valami, de csak a gatyeszt sikerült a nagy erőlködésben telerakni. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!