Gyurcsány: Az ellenzék együttműködésre van ítélve, aki ebből kilép, az az ellenfelünk

2023. április 19. 06:06

„Aki nincs ellenük, az velük van” – fogalmazott a DK elnöke Egerben.

2023. április 19. 06:06
null

Az ellenzék együttműködésre van ítélve – hangsúlyozta a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, frakcióvezetője kedden Egerben, lakossági fórumon. Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott, „aki ebből kilép vagy ezt veszélyezteti, az az ellenfelünk: aki nincs ellenük, az velük van”. Magyarországnak el kell döntenie, hová tartozik, a Demokratikus Koalíció azokat képviseli, akik úgy gondolják, az országnak az európai együttműködés részének kell lennie – jelentette ki a pártelnök. Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: Magyarország a történelem folyamán általában nem tévútra tévedt, hanem tévútra vezették, és most is ez történik.

– mondta a DK elnöke, aki szerint ezzel szemben ők szeretnének nyugodt világban élni, és arról diskurálni, hogyan lesz könnyebb az élet Magyarországon és hogyan viszik többre a gyerekek.    

Ez éles konfliktus, melynek egyik legvilágosabb álláspontját ellenzéki oldalon a DK képviseli – közölte. Gyurcsány Ferenc szerint Magyarország a nyugatos világhoz tartozik, és a DK arra kapott felhatalmazást szavazóitól, hogy egy normális, egyszerű európai életet alakítson ki. Jelezte: ehhez jobb oktatást és egészségügyet, egymásra jobban vigyázó szociális gondoskodást és erősebb településeket hoznának létre. Ám meggyőződésük szerint miközben egy kormánynak feladata vigyázni a társadalomra, nincs dolga azzal, a családok hogyan rendezzék be az életüket. Előadásában Gyurcsány Ferenc az elmúlt egy év egyik legnagyobb közös drámájának nevezte azt, hogy az emberek körülbelül egyhavi jövedelme „a semmibe veszett”.

A kormányfő ezt a háború számlájára írja, holott miatta szegényedik az ország, mert ő rosszul vezeti

– mondta.    

A pedagógusok jogállását szabályozó törvénytervezetről szólva azt mondta: a DK azért küzd, a települések kapják vissza a jogot, hogy legyenek saját iskoláik és eldönthessék, ott milyen szellemiségű oktatást akarnak. Leszögezte: ahhoz, hogy a magyar gyerekek versenyképesek lehessenek Európában és a világban, nyitottan és személyre szabottan kell nevelni őket, ehhez pedig a pedagógusokat a státusztörvény tervezetével szemben nem szabályozni, hanem támogatni, segíteni kell. Gyurcsány Ferenc szerint annak, hogy még mindig a jelenlegi kabinet irányítja az országot az az oka, hogy „elképesztő

Orbán és társai elfoglalták és szétszedik a demokratikus nyilvánosságot – mondta.    

Kijelentette: a Fidesz világával, szemléletével szemben állóknak kötelességük együttműködve fenntartani annak a reményét, hogy lehet más Magyarországot építeni. Nincs egyéb választás, mint a jelenlegi hatalom vagy egy európai, polgári, demokratikus Magyarország - mondta, hangsúlyozva: ezért az ellenzék együttműködésre van ítélve. „Aki ebből kilép vagy ezt veszélyezteti, az az ellenfelünk:

fogalmazott. Eger politikai helyzetét bonyolultnak nevezve a pártelnök közölte: arra a helyieknek kell megtalálniuk a nekik megfelelő választ, megoldást.    

Pártjáról szólva azt mondta, a DK-ról a választók nem hallanak rossz történeteket. Vigyázunk egymásra, fogalmazott, hozzátéve: nagy munkával akkora közösséget építenek, amely a Fidesszel szemben lévő világot együtt tudja tartani. Gyurcsány Ferenc szerint az elmúlt 10 évben erre sokaknak nyílt lehetősége, ám más nem csinálta meg. Ugyanakkor ma a DK-nak annyi szavazója van, mint az összes többi ellenzéki pártnak együtt, azaz a választók ezt a feladatot és az ezzel járó felelősséget a Demokratikus Koalícióra bízták – szögezte le.    

Kérdésre válaszolva saját politikai szerepvállalására vonatkozóan azt mondta: sok 10 milliárd forintot öltek bele abba, hogy az ország nagyobb része azt higgye: „Gyurcsány lánykori neve maga az ördög”. Olyat kell vezetőnek jelölni, aki esélyes, márpedig

– jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2023. április 19. 19:35
A szemlőhegyi Jézus nem pártot vezet, hanem szektát.
itsipia
2023. április 19. 18:42
az egyik nagy előd,talán kádár elvtárs mondott hasonlót? aki nincs velünk az ellenünk....:)
KBA98
2023. április 19. 16:54
Nincs orvosa?
Dezsőke
2023. április 19. 15:04
nincs miből kilépni apukám, -mincs ellenzék ellenzék csak akkor lesz, ha nyugdíjba mész
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!