Könnygáz a horvát–szlovén határon: a gyerekeket sem kímélték

2015. október 20. 11:52

Dulakodni kezdtek a menekültek a szlovén rendőrökkel a horvát–szlovén határon fekvő Trnovec határátkelőnél. A rendfenntartók – a tömegben lévő gyerekeket sem kímélve – könnygázt vetettek be a migránsok ellen, hogy visszaállítsák a rendet.

2015. október 20. 11:52

Az MTI tudósítása szerint a feszült helyzet annak volt köszönhető, hogy a horvát hatóságok a megbeszéltnél több menekültet szállítottak a szlovén határra. Hétfőn hajnalban a muraközi határátkelőhöz is mintegy 1800 menekült érkezett vonattal a kelet–szlavóniai Tovarnikból, akiket reggel el is kezdtek fokozatosan átengedni. A senki földjén azonban állandóan menekültek áztak az esőben mivel a hétfői nap folyamán a horvátok 2500 helyett összesen 5000 migránst szállítottak a szlovén határra.

A hétfői este folyamán egy ideig úgy tűnt, hogy csökkenek az indulatok, de éjfél előtt az utolsó menekültek – akik már közel 20 órája várakoztak az esőben – dulakodni kezdtek a szlovén rendőrökkel. Fel akartak végre szállni ők is a fűtött járművekre. A rendfenntartók válaszul – a tömegben lévő gyerekeket sem kímélve – könnygázt vetett be ellenük, hogy visszaállítsák a rendet.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morfondír
2015. október 20. 18:28
Engem. Ugyanis még ma is a leggyorsabb és legszélesebb paletta a Mandi. Össze tudom ollózni más forrásokból, de ez így kényelmesebb. Nem mondom, hogy sokat fogok csacsogni, de most jól esik, Öregharcos.
röviden
2015. október 20. 18:20
Nocsak, kit látok.
heep
2015. október 20. 18:14
" a tömegben lévő gyerekeket sem kímélve " Ez nagyon jól hangzó média mondat. Lehet vele az érzelmeket korbácsolni. De valaki megtudná mondani a tisztelt médiamunkások közül, hogy hogyan lehet megállítani egy őrjöngő tömeget könnygáz bevetése nélkül (most a géppuskás megoldást ne vegyük figyelembe)? És hogyan lehet úgy alkalmazni a könnygázt, hogy az csak a 18 év felettiekre hasson? Kevés aljasabb fajta van az újságíróknál. Talán csak a politikusok, ügyvédek és a közlekedési rendőrök.
balbako_
2015. október 20. 17:12
Le is lőhették volna lásd bulgárok, csak tőlünk követelik meg a cvikipuszit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!