Terrorizmus gyanújával vádat emeltek két férfi és egy nő ellen Dániában

2021. október 05. 17:32

A gyanú szerint az Iszlám Állam híveinek segítettek az internes kapcsolattartásban.

2021. október 05. 17:32
null

Vádat emeltek Dániában terrorizmus gyanújával két férfi és egy nő ellen – közölte kedden a dán ügyészség Koppenhágában. A három vádlott a vádhatóság szerint bombakészítéshez szükséges vegyszereket szerzett be. A házi készítésű pokolgépeket Dániában, vagy külföldön tervezett merényletekhez akarták felhasználni.

Lise-Lotte Nilas illetékes dán ügyész kiemelte, hogy a 22 és 23 éves férfiak 2019 decemberében történt őrizetbe vétele meghiúsította a terrorcselekmény elkövetésére vonatkozó terveiket. A velük közösen elfogott 39 éves nővel szemben terrorizmus finanszírozása miatt emeltek vádat, a gyanú szerint ezen felül az Iszlám Állam dzsihadista szervezet híveinek segített az internes kapcsolattartásban, illetve a közösségi hálózatokban használatos felhasználói fiókok létesítésében. Az ügyet novemberben fogja tárgyalni egy koppenhágai bíróság.

(MTI)

Nyitókép: Boris Roessler / DPA / AFP. Illusztráció.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2021. október 05. 17:49
Utánaolvastam, az egyik férfi tisztán dán állampolgár, a másik férfi és a nő kettős állampolgár. "Valamiért" a másik állampolgárságukat nem akaródzott a hatóságoknak nyilvánosságra hozni. Valamiért a migrációs háttér csak akkor kap hangsúlyt, amikor megment valaki egy kismacskát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!