Reagáltak a lengyelek a nagy port kavart EU-s levélre: „A mi jogrendszerünk védett a genderideológia káros hatásaival szemben”

2022. december 09. 14:39

Tegnap levelet írt az EU cseh elnöksége a tagállamoknak, melyben a magyar kormány „transzfóbiájára” figyelmeztetnek. A lengyel igazságügyi miniszterhelyettes reagált.

2022. december 09. 14:39
null

Levelet írt az EU cseh elnöksége a tagállamoknak, melyben a magyar kormány „transzfóbiájára” figyelmeztetnek, a csehek szerint Európának nem szabad „szótlannak” maradnia gender-ügyben – írta meg a Mandiner. A levelet azért írták, mert az Európai Bizottság rendelettervezetet fogadott el annak kapcsán, hogy a homoszülős családokra vonatkozó szabályokat harmonizálják.

Az eset kapcsán rövid interjút adott Marcin Romanowski lengyel igazságügyi miniszterhelyettes, aki leszögezte

„Amíg Zbigniew Ziobro az igazságügyi miniszter, és a Solidarna Polska befolyással bír a családügyi európai jogalkotásra, biztosak vagyunk benne, hogy Lengyelországnak nem kell alkalmazkodnia az LMBT-lobbi őrült és káros követeléseihez, és nem kell elismernie a meleg örökbefogadást vagy az egynemű párok úgynevezett házasságát” – szögezte le.

Nyitókép: MTI/PAP/Rafal Guz

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2023. február 27. 08:45
Ez hozzánk sosem érkezik meg, ugye, libernyákok? Hát persze hogy nem, mert az eun keresztül akarják ránk erőltetni, ez nem megérkezik ez már itt van.
khomeini
2022. december 09. 18:07
ha jol ertem, finoman elkuldtek a cseheket a budos picsaba
DE JÓ
2022. december 09. 16:53
Emlékszünk még, ugye, hogy bő egy hete ugyancsak a csehek a "Magasabb erkölcsi elvek alapján" akarták kizárni az összes oroszokhoz kacsolható épültet minden közmű szolgáltatásból. Most megint megnyilvánul a "Magasabb erkölcsű" cseh kormány, megmutatta a valódi énjét, és vastagon benyalt Brüsszelnek. Jól látszik, hogy a cseheknél tényleg sikerült egy Majdan típusú, Soros NGO alapú kormányt betolni a hatalomba. Azon sem csodálkoznék, ha a V4 információk egyenesen mennének Brüsszelbe...
zakar zoltán béla
2022. december 09. 16:50
Remek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!